“Dezvoltarea incluziunii sociale pe PIATA MUNCII”, in Sectorul 6

In cadrul proiectului “Sanse egale in comunitatea noastra”, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 organizeaza luni grupul de lucru cu tema “Dezvoltarea incluziunii sociale pe PIATA MUNCII”.

Proiectul “Sanse egale in comunitatea noastra” este implementat prin intermediul unei finantari nerambursabile acordata din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

Citeste si: Formare profesionala gratuita in ocupatia de “baby-sitter”, printr-un proiect cu fonduri europene

Grupul de lucru este parte integranta a campaniei de informare din cadrul proiectului. Campania are ca tema “Dezvoltarea incluziunii sociale pe PIATA MUNCII” si include informarea unui grup de manageri, doua mese rotunde, trei grupuri de lucru organizate atat cu angajatori, cat si cu membrii ai societatii civile, cu factorii de decizie din domeniul integrarii socio-profesionale a grupurilor vulnerabile, agentii publice/private care furnizeaza servicii sociale si de ocupare, personal al administratiei publice locale. Dintre participantii la activitatiile grupului de lucru vor fi selectate 70 de persoane care vor putea beneficia de cursuri de formare profesionala in domeniile: pedagog social, mediator social, evaluator vocational al persoanelor cu dizabilitati.

Proiectul “Sanse egale in comunitatea noastra” are ca obiectiv general stimularea integrarii pe PIATA MUNCII a 220 de persoane care apartin categoriilor sociale vulnerabile. Proiectul isi propune o abordare orientata catre integrarea socio-profesionala a grupurilor vulnerabile dar si catre angajatori, personal al agentiilor publice/private care furnizeaza servicii sociale si de ocupare a grupurilor vulnerabile, personal al organizatiilor societatii civile.

Citeste si: Cursuri gratuite de calificare profesionala pentru persoanele de etnie roma, organizate de Primaria Sectorului 6

Proiectul “Sanse egale in comunitatea noastra” se deruleaza in perioada 1 octombrie 2013 – 1 aprilie 2015 si are o valoare totala de 1.402.018,96 lei din care finantarea nerambursabila este de 1.373.978,58 lei.

Evenimentul va avea loc luni incepand cu ora 10.00, la Hotel Caro, Sala Octavian Goga.

Sursa foto: hotelbucharest.ro