DGASPC Sector 6 a sarbatorit Ziua Copilului la Conacul Golescu

DGASPC Sector 6 a  organizat  in  data  de  1  iunie  la  Centrul  de  recreere si  dezvoltare  personala Conacul  Golescu Grant  o  serbare  dedicata  Zilei Internationale a Copilului in care  au  avut  loc  demostratii de  karate, dans  sportiv si  un minirecital  al  copiilor. 

De asemenea  s-au organizat  lectii  de  desen  si  de  bijuterit la  care  au  participat  si  seniori  din  cadrul  Clubului  Seniorilor  Sector 6 si  s-a  organizat un concurs  de  sah.

Centrul de Recreere si Dezvoltare Personala „Conacul Golescu Grant” este un compartiment subordonat Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, care se adreseaza tuturor copiilor de pe raza sectorului 6, reprezentand locul unde acestia iti pot pune in practica abilitatile si aptitudinile, exprimandu-si intr-un mod creativ pasiunile si talentele artistice, culturale, sportive, tehnico-stiintifice.

Citeste si: STROPIRI CONTRA DAUNATORILOR VEGETALI, IN SECTORUL 6

Institutia este situata in str. Aleea Tibles, nr. 64, intr-o  cladire avand statutul de monument istoric, ce a purtat in trecut denumirile de “Palatul Belvedere” si  “Palatul Grant”.  in cladirea centrala sunt amenajate 12 sali de activitati, o sala de asteptare pentru parinti si una destinata consilierii psihologice a copiilor/tinerilor. Locatia dispune de o curte generoasa, unde este amenajata o pista de karting si un loc de joaca pentru copii. Unitatea este dotata cu mobilier modern si aparatura de ultima generatie, toate acestea asigurand desfasurarea in conditii optime a activitatilor. Cheltuielile de intretinere sunt asigurate din bugetul DGASPC – sector 6, dar pot fi completate din donatii.

Implicarea copiilor/tinerilor in activitatile enumerate anterior poate reprezenta o alternativa sanatoasa de petrecere a timpului liber, in detrimentul celor statice, a jocurilor pe computer, a anturajului, a adoptarii unor comportamente deviante precum vagabondajul, consumul de droguri etc.

Inscrierea beneficiarilor la activitati se face pe baza solicitarii scrise a parintilor sau a reprezentantilor legali, depusa la secretariatul Centrului, precum si copii dupa buletine a parintilor si copie certificat de nastere copil.

Pentru inscrierea copilului la activitati sportive (dans si arte martiale) este necesara adeverinta de la medicul de familie din care sa reiasa ca acesta este apt pentru efort fizic.