DGASPC Sector 6 selecteaza participantii la cursul de MEDIATOR SOCIAL

Patruzeci de persoane care activeaza in domeniul social participa la un grup de lucru cu tema “Sanse egale pe piata muncii pentru grupurile vulnerabile. Informare, educare si implicare”, in cadrul proiectului “Europa Inclusiva – Initiative regionale sustenabile”, a anuntat Primaria Sectorului 6.

Este vorba despre psihologi, angajati ai unor ONG-uri din domeniul social si specialisti din administratia publica locala din Bucuresti si din judetul Ilfov, care si-au anuntat participarea la evenimentul ce se desfasoara in perioada 29-30 septembrie, incepand cu ora 10.00, la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 6 din str. Floare Rosie nr. 7A.

Citeste si: “SCOALA PARINTILOR”din Sectorul 6 face INSCRIERI

“Dizabilitatea – un fel normal de a fi”, “modele de buna practica privind egalitatea de sanse”, “dificultati si oportunitati in integrarea grupurilor vulnerabile” sunt doar cateva dintre temele care vor fi abordate in cele doua zile de lucru. La finalul acestora, vor fi selectate persoanele care vor beneficia de un curs gratuit de perfectionare profesionala cu specializarea “MEDIATOR SOCIAL” acreditat de Autoritatea Nationala pentru Calificari, cu o durata de 80 ore.

Acesta este al doilea grup de lucru, dupa cel organizat de Asociatia Institutul pentru Politici Sociale in luna august a.c., in urma caruia au fost alese 20 persoane pentru cursul de pedagogie sociala, cinci pentru cel de MEDIATOR SOCIAL, doua pentru evaluator de competente vocationale pentru persoanele cu dizabilitati si alte patru pentru cursul de formator. Rolul acestora este ca, dupa absolvirea cursurilor, sa sprijine persoanele din grupurile vulnerabile sa depãseasca situatiile dificile prin care trec.

Proiectul “Europa Inclusiva – Initiative regionale sustenabile” este derulat de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, Asociatia Institutul pentru Politici Sociale, Asociatia Centrul de Resurse si Formare in Profesiuni Sociale Pro Vocatie si  Fundatia Sfanta Macrina – Ajutor si Recuperare Medico-Sociala pentru Copiii in Dificultate (ARMS) si beneficiaza de finantare nerambursabila de la Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013.

Citeste si: CURSURI GRATUITE de CALIFICARE PROFESIONALA pentru persoanele cu dizabilitati

Acesta are ca obiectiv general cresterea oportunitatilor de integrare pe piata muncii a 1.000 de persoane din grupuri vulnerabile – 400 de etnie roma, 250 cu dizabilitati, 50 tineri peste 18 ani ce parasesc sistemul de protectie al statului si alte 300 persoane aflate in detentie.

Proiectul ofera, pe de o parte, cursuri de calificare pentru persoane din categorii vulnerabile, care au astfel sansa de a alege sa se califice in meserii precum frizer, tamplar, lucrator in cultura plantelor, lucrator in comert, confectioner-asamblor articole textile, agent de securitate si florar-decorator, acesta din urma fiind destinat, cu precadere, persoanelor cu dizabilitati. Pe de alta parte, el se adreseaza angajatilor din administratia publica locala, celor din organizatii ale societatii civile, din agentii publice sau private care furnizeaza servicii sociale si de ocupare grupurilor vulnerabile, in total 240 persoane, care participa la sesiuni de dezvoltare a competentelor profesionale.

Pana la aceasta data, 20 persoane au urmat cursul de pedagogie sociala. De asemenea, 111 persoane apartinand unor grupuri vulnerabile au urmat cursuri de calificare sau recalificare.

Proiectul “Europa Inclusiva – Initiative regionale sustenabile” se deruleaza timp de 18 luni in regiunile Bucuresti–Ilfov, Vest si Sud–Muntenia.

Sursa foto: alpha-e-learning.ro