Diamantul ”Spiritul Trandafirului”, vândut cu o sumă imensă

Diamantul roz ”Spritul Trandafirului” a fost vândut cu o sumă record în cadrul unei lictații on-line organizate de Casa Sotheby’s din Geneva. După numai câteva minute de la debutul licitației, diamantul roz a fost adjudecat de o persoană care a dorit să rămână anonimă în schimbul sumei de 26,6 milioane de dolari.

“Le Spectre de la Rose” este o nestemată de 14,83 de carate și este cel mai mare diamant de acest tip – violet-roz din clasa “vivid”. Nestemata are dimensiuni ovale, piatra preţioasă măsurând 1,7 cm lungime şi 1,27 cm lăţime.

Casa Sotheby’s din Geneva, a dezvăluit că este vorba despre un record pentru un diamant violet-roz. Piatra preţioasă a fost extrasă şi tăiată dintr-un diamant brut de 27,85 carate – cel mai mare diamant brut roz extras în Rusia.

Diamantul brut a fost descoperit în Iacutia, în nord-estul Siberiei, în 2017, de grupul rus Alrosa şi a fost nevoie de un an de muncă minuţioasă pentru a-l tăia oferindu-i-se forma ovală minunată şi păstrându-i-se în acelaşi timp culoarea strălucitoare.

Sursa foto: Sotheby’s