DIANA NEMES, AUDIATA la DNA, dupa ce i-a fost schimbata incadrarea faptelor

DIANA NEMES, arestata preventiv dupa extradarea din SUA, a fost adusa, joi, la DNA, pentru a fi AUDIATA in dosarul de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro si pentru a fi anuntata ca faptele de care este acuzata au fost schimbate, in baza prevederilor din noul Cod penal.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca procurorii ii vor aduce la cunostinta DIANEI NEMES o schimbare de incadrare juridica, respectiv ca nu o vor mai cerceta pentru fapta de aderare la un grup infractional organizat, prevazuta de Legea 39/2003 privind prevenirea si combaterea criminalitatii organizate, ci pentru aceeasi fapta prevazuta in noul Cod penal. DIANA NEMES este cercetata si pentru complicitate la evaziune fiscala.

Citeste si: RADU NEMES va fi adus joi in Romania

DIANA NEMES a fost extradata din SUA in 7 mai, Curtea de Apel Bucuresti confirmand, in aceeasi zi, mandatul de arestare preventiva emis pe numele acesteia in iulie 2012. Aceasta a contestat decizia si a cerut instantei supreme, in 9 mai, sa fie eliberata, pe motiv ca este insarcinata in luna a opta si ca nu s-a sustras urmaririi penale, insa solicitarea a fost respinsa.

Sotul DIANEI NEMES, RADU NEMES, cercetat in dosarul de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro, alaturi de SORIN BLEJNAR si de CODRUT MARTA, ar urma sa fie adus din SUA joi, in jurul orei 13.00, potrivit unor surse judiciare.

RADU NEMES a fost arestat de autoritatile judiciare din SUA, in baza cererii de extradare transmisa, prin intermediul Biroului Interpol din cadrul Politiei Romane, in localitatea Yelm, statul american Washington. Politistii au pus joi in executare mandatul de arestare emis pe numele lui RADU NEMES.

Potrivit surselor citate, dupa ce va fi adus in tara, RADU NEMES va fi dus direct la Curtea de Apel Bucuresti, in fata unui judecator de drepturi si libertati, care sa confirme mandatul de arestare in lipsa emis pe numele acestuia in iulie 2012.

RADU NEMES ar urma sa fie audiat vineri de procurorii DNA, au precizat sursele citate.

Un judecator de la un tribunal federal din SUA a semnat in 5 mai ordinul de extradare a Dianei Nemes in Romania. In cazul lui Radu Nemes, atunci nu exista o hotarare judecatoreasca, intrucat acesta contestase extradarea.

Citeste si: DIANA NEMES este audiata la DNA – UPDATE

Sotii RADU SI DIANA NEMES sunt cercetati de Directia Nationala Anticoruptie, in dosarul de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro, alaturi de fostul sef al ANAF SORIN BLEJNAR, fostul sef de cabinet al lui Blejnar, CODRUT MARTA, fostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor Viorel Comanita, fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna Constanta Dan Secareanu si mai multi administratori de firme.

RADU NEMES, considerat de procurori coordonatorul grupului infractional organizat, si DIANA NEMES, administrator la SC Excella Real Grup SRL, sunt acuzati de complicitate la evaziune fiscala.