DIANA NEMES este audiata la DNA – UPDATE

DIANA NEMES, cercetata in dosarul de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro, alaturi de sotul sau RADU NEMES, de Sorin Blejnar si de Codrut Marta, este audiata luni dimineata de procurorii DNA.

Cercetata pentru complicitate la evaziune fiscala cu produse petroliere in dosarul lui Codrut Marta, DIANA NEMES fusese extradata din SUA la sfarsitul saptamanii trecute, iar Radu Nemes urmeaya sa fie extradat zilele urmatoare. Cei doi au fost prinsi in luna martie in localitatea Yelm, statul Washington, Statele Unite ale Americii.

DIANA SI RADU NEMES au fost dati in urmarire internationala la data de 26 iulie 2012, in baza mandatelor de arestare preventiva emise de Curtea de Apel Bucuresti, pentru comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat.

DIANA NEMES, cercetata in dosarul de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro, alaturi de sotul sau Radu Nemes, de Sorin Blejnar si de Codrut Marta, a fost extradata din SUA, miercuri, fiind dusa la DNA pentru a fi audiata, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Citeste si: Diana Nemes ramane dupa gratii

Potrivit surselor citate, DIANA NEMES a fost preluata din Statele Unite ale Americii de o escorta a Politiei Romane si a fost adusa la Bucuresti. Politia Romana a confirmat ca DIANA NEMES a fost extradata, miercuri fiind pus in executare mandatul de arestare preventiva emis pe numele acesteia.

Sotii RADU si DIANA NEMES sunt cercetati si de DNA, intr-un dosar de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro, alaturi de fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, fostul sef de cabinet al lui Blejnar, Codrut Marta, fostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor Viorel Comanita, fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna Constanta Dan Secareanu si mai multi administratori de firme.

DIANA NEMES a fost arestata de autoritatile judiciare din SUA, in baza cererii de extradare transmisa, prin intermediul Biroului Interpol din cadrul Politiei Romane, in localitatea Yelm, statul american Washington.

Un judecator de la un tribunal federal din SUA a semnat ordinul de extradare a Dianei Nemes in Romania, unde impreuna cu Radu Nemes, sotul ei, este acuzata de evaziune fiscala, potrivit site-ului Seattleepi.com.

In cazul lui RADU NEMES, nu exista inca o hotarare judecatoreasca, acesta contestand extradarea. Cei doi sunt acuzati ca au conspirat impreuna cu oficiali guvernamentali romani in vederea comiterii unei evaziuni fiscale, conform site-ului citat.

Citeste si: Un judecator federal din Seattle a APROBAT extradarea DIANEI NEMES in Romania

Diana Nemes, in varsta de 38 de ani, insarcinata cu al treilea copil, si sotul ei detin proprietati in Yelm. Cei doi sunt suspectati de investigatori federali americani ca au utilizat suma de trei milioane de dolari, in urma unor operatiuni de spalare de bani, pentru a cumpara o locuinta si ca ar conduce mai multe firme-paravan la Washington.

La 10 iulie 2012, procurorii DNA au retinut mai multe multe persoane, printre care Viorel Comanita – fostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor si Florin Dan Secareanu – fostul sef al DGIPI Constanta, intr-un dosar de evaziune fiscala in care mai sunt anchetati sotii Nemes si Codrut Marta – fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar.

Potrivit anchetatorilor, acestia fac parte dintr-o grupare infractionala, care a pus la punct un amplu mecanism evazionist ce vizeaza sustragerea de la plata accizelor aferente a peste 33.000 de tone de motorina care au fost comercializate pe piata interna sub denumirea unor produse petroliere inferioare. In aceasta modalitate, potrivit DNA, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 15,2 milioane euro, reprezentand accize si TVA neachitate.