Diana Nemes si sotul ei vor fi extradati din SUA

Sotii Diana si Radu Nemes, cercetati intr-un dosar de evaziune fiscala, vor fi extradati din SUA in Romania. Apropiati ai lui Codrut Marta, cei doi vor fi extradati de autoritatile americane in perioada imediat urmatoare.

Sotii Nemes vor fi adusi de ofiterii Interpol din America. Diana si Radu Nemes erau inscrisi intr-o secta. Americanii au confirmat ca cele doua persoane sunt cele cautate prin INTERPOL si urmeaza a fi trimise in tara, unde vor fi judecate in dosarul aflat pe rol.

73 de milioane de dolari ar fi suma furata de sotii Nemes. 

Reamintim ca cei doi soti romani cautati pentru evaziune fiscala de zeci de milioane de euro in Romania au fost prinsi pe teritoriul SUA. Dosarul in care apare numele celor doi este acelasi in care este implicat si Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, ex-presedinte ANAF, respectiv “Dosarul Motorina”.

Radu si Diana Nemes sunt acuzati ca, in complicitate cu fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar de la ANAF, Codrut Marta, au cauzat statului un prejudiciu de zeci de milioane de euro din vanzarea de produse petroliere.

Radu Nemes, in varsta de 39 de ani, este acuzat ca a importat si a vandut in Romania aproximativ un milion de tone de motorina, prin intermediul unor societati fictive deschise pe numele unor persoane foarte sarace sau fara adapost.

Diana Nemes, nevasta romanului, este acuzata ca ar fi ajutat la spalarea banilor obtinuti din vanzarea de motorina fara acciza, transferandu-i in conturi din Dubai si, mai apoi, in Statele Unite.

Pentru a putea face asta, sotii Nemes au fost ajutati de reprezentanti ai autoritatilor fiscale din Romania, scrie presa americana. In total, 20 de persoane sunt cercetate intr-un dosar de coruptie deschis de autoritatile romane in acest caz.