DIANA NEMES va ramane dupa gratii. RADU NEMES va fi si el EXTRADAT

DIANA NEMES – cercetata in dosarul de EVAZIUNE FISCALA de peste 15 milioane de euro, alaturi de sotul sau, RADU NEMES, de SORIN BLEJNAR si de CODRUT MARTA – va ramane in AREST, au hotarat magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), dupa ce femeia a cerut eliberarea pe motiv ca este insarcinata in luna a opta. DECIZIA ICCJ este DEFINITIVA.

La randul sau, RADU NEMES va fi EXTRADAT in ROMANIA dupa ce a renuntat la contestatia facuta in SUA au anuntat avocatii americani ai acestuia prin intermediul presei de peste ocean.

DIANA NEMES a cerut vineri la instanta suprema eliberarea din AREST, pe motiv ca este insarcinata in luna a opta si ca nu s-a sustras urmaririi penale. Avocatii DIANEI NEMES au aratat ca aceasta nu s-a ascuns niciodata de organele de urmarire penala, nu a contestat procedurile de extradare, a dat declaratii complete si are o atitudine sincera si de colaborare.

Citeste si: Un judecator federal din Seattle a APROBAT extradarea DIANEI NEMES in Romania

Aparatorii femeii au mai aratat ca DIANA NEMES nu a avut nicio contributie la faptele cercetate de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si ca a iesit din societatea sotului ei cu un an de zile inainte de inceperea urmaririi penale. Avocatii au precizat ca, pana la acest moment, niciun alt inculpat din dosar nu are vreo masura preventiva pe numele sau, iar o femeie insarcinata in luna a opta nu poate reprezenta un pericol social.

Ei au mai aratat ca Diana Nemes a plecat in SUA cu trei saptamani inainte de arestare si ca a facut-o in scop turistic, pentru cei doi copii minori, si nu s-a ascuns, asa cum sustin anchetatorii.

Avocatii au mentionat ca cei doi copii ai femeii sunt in Romania, iar ea urmeaza sa nasca, astfel ca nu s-ar putea sustrage de la urmarirea penala. La randul sau, procurorul DNA prezent la sedinta a aratat ca DIANA NEMES stia ca e urmarita penal in Romania si nu s-a intors in tara de frica. “Practic, a recunoscut ca a preferat sa se ascunda, iar sarcina nu justifica luarea unei alte masuri preventive”, a aratat magistratul DNA.

Citeste si: RADU NEMES va fi extradat in Romania

In ultimul cuvant, DIANA NEMES a spus ca revenirea ei in tara a durat mult pentru ca a dorit sa-si aduca si copiii in Romania si ca ea doreste sa fie alaturi de ei. 

Un judecator de drepturi si libertati de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a confirmat, miercuri, masura arestarii preventive pentru 30 de zile pe numele DIANEI NEMES si a stabilit ca aceasta sa fie inchisa in perioada 7 mai – 5 iunie.

DIANA NEMES, cercetata in dosarul de EVAZIUNE FISCALA de peste 15 milioane de euro, alaturi de sotul sau RADU NEMES, de SORIN BLEJNAR si de CODRUT MARTA, a fost extradata din SUA, miercuri, fiind dusa la DNA pentru a fi audiata, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Sursa foto: sursazilei.ro