Diana si Radu Nemes, un cuplu de romani acuzat de o frauda de 73 milioane de dolari, retinuti in SUA

Diana si Radu Nemes, un cuplu acuzat de frauda in Romania, au fost arestati, marti, pe teritoriul Statelor Unite, scrie presa americana. Cei doi au fost retinuti de FBI si, potrivit Nisqually Valley News, urmeaza a fi extradati.

Cei doi romani au fost retinuti sub acuzatia ca au produs o frauda in valoare de 73 milioane de dolari. Dosarul a fost deschis in 2012 si este derulat de procurorii DNA. Diana si Radu Nemes sunt acuzati ca faceau parte dintr-o retea in care era implicat si Codrut Marta.

Diana si Radu Nemes au un mandat de arestare in lipsa si beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, urmand a trece prin toate procedurile legislative pentru a fi extradati, decizia putand fi ulterior contestata de cei doi. Instanta superioara din SUA este cea care va decide daca vor fi extradati.

Citeste si: Presedintele SUA ameninta Rusia cu sanctiuni economice

Deocamdata nu se stie daca cei doi au si cetatenie americana, in acest caz putand solicita sa fie cercetati pe teritoriul statului american.

Omul de afaceri Radu Nemes, in varsta de 39 de ani, si sotia sa, Diana Nemes, in varsta de 38 de ani, au fost acuzati in Romania de evaziune fiscala.

Potrivit documentelor judiciare, sotii Nemes locuiau in Yelm cu o viza expirata si detineau mai multe conturi bancare folosite pentru transferul banilor din Romania in conturi in Dubai.