DIASPORA din Romania si Republica Moldova, REUNITA pentru prima data la Bucuresti

Peste 100 de reprezentanti ai asociatiilor de romani din strainatate vor participa la Congresul Diasporei Unioniste care va avea loc in perioada 3-5 aprilie, la Palatul Parlamentului, potrivit unui comunicat de presa al Platforma Unionista Actiunea 2012.

Conform sursei citate, identificarea principalelor dificultati cu care se confrunta romanii de pe cele doua maluri ale Prutului in tarile de resedinta si conlucrarea in vederea apropierii dintre Romania si Republica Moldova sunt obiectivele centrale ale evenimentului organizat de Platforma Unionista Actiunea 2012.

“Doua state, o singura Diaspora: integrarea comunitatilor in tarile de domiciliu. Masuri pentru integrarea basarabenilor din diaspora in comunitatile si asociatiile romanesti”, “Structuri organizatorice ale Diasporei: functionalitate si eficienta”, “Diplomatia Unirii – program de actiuni pro-unioniste, organizate de romanii din Diaspora, pentru asigurarea unui lobby permanent in favoarea Unirii, orientat catre factorii de decizie din tarile-gazda” sunt cateva dintre atelierele de lucru si dezbaterile la care vor lua parte romanii din Italia, Franta, Spania, Germania, Elvetia, Marea Britanie si SUA. In ultima zi a reuniunii va fi adoptata o Rezolutie comuna, citita in amfiteatrul Nicolae Iorga al Facultatii de Istorie a Universitatii din Bucuresti.

Citeste si: ANIVESAREA a 97 de ani de la UNIREA BASARABIEI cu ROMANIA, MARCATA INEDIT in centrul Bucurestiului

 “Statul roman se chinuie de vreo opt ani sa organizeze o adunare a Diasporei. Nu au luat in seama nici macar semnalul de alarma tras pe 16 noiembrie. Iata ca noi, societatea civila, suntem mai bine pregatiti si vom organiza la acest sfarsit de saptamana lucrari menite sa reuneasca Diaspora pe cel mai important subiect al natiunii noastre: Unirea cu Republica Moldova, urmatorul proiect de tara”, a declarat George Simion, presedintele Actiunii 2012.

Citeste si: Protest in Bucuresti pentru eliminarea pasapoartelor la frontiera dintre Romania si Republica Moldova

La eveniment vor participa, alaturi de romanii din DIASPORA, experti, oameni de cultura si politicieni preocupati de viitorul comun al Romaniei si Republicii Moldova.

Sursa foto: dslrday.ro