Diaspora ii solicita lui KLAUS IOHANNIS sa renunte la consilierul MIHAI RAZVAN UNGUREANU

DIASPORA ii cere presedintelui KLAUS IOHANNIS sa renunte la consilierul personal MIHAI RAZVAN UNGUREANU. Mai multe asociatii si grupuri ale romanilor din strainatate i-au scris sefului statului, recomandandu-i sa renunte la serviciile de consilier prezidential ale fostului premier

Grupurile civice ii reproseaza lui UNGUREANU ca ar fi un sustinator al proiectului de la Rosia Montana si al exploatarii gazelor de sist. Romanii din diaspora sunt dezamagiti de numirea lui MIHAI RAZVAN UNGUREANU in functia de CONSILIER PREZIDENTIAL PERSONAL. Intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui KLAUS IOHANNIS, acestia ii cer sa renunte la UNGUREANU.

CITESTE SI: MIHAI RAZVAN UNGUREANU a fost numit CONSILIER PERSONAL al presedintelui KLAUS IOHANNIS 

„Numirea d-lui MIHAI RAZVAN UNGUREANU in functia de consilier personal este o sfidare la adresa celor care au stat ore in sir la coada pentru a va vota, mare parte din cei care au stat la cozile imense fiind implicati activ in campaniile de salvare a Rosiei Montane si Certejului, cat si in campaniile de informare/ constientizare a impactului distructiv si ireversibil al explorarii/ exploatarii gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice, pe teritoriul tarii noastre”, se arata in scrisoarea deschisa, citata de RomaniaCurata.

Aproximativ 20 de asociatii si grupuri informale ale ROMANILOR din DIASPORA au semnat scrisoarea adresata sefului statului. Acestia considera ca Iohannis si-a incalcat promisiunile din campanie, prin numirea lui MIHAI RAZVAN UNGUREANU in functia de CONSILIER PREZIDENTIAL.

CITESTE SI: Klaus Iohannis va efectua o vizita in Republica Moldova in ianuarie 

„Nu putem decat sa reactionam ferm la nerespectarea asigurarilor date de dumneavoastra in campania electorala, conform carora veti milita impotriva proiectelor distructive pentru mediu si in detrimentul tarii noastre – sub toate aspectele – promisiuni pe care devine evident ca tindeti sa le incalcati, prin numirea la Palatul Cotroceni, in functia de consilier personal, a unei persone care s-a declarat sustinator ferm al proiectului de la Rosia Montana”, se mai mentioneaza in document.

In acelasi timp, pe Facebook a fost creat evenimentul “Il bombardam pe KLAUS IOHANNIS cu mesaje pentru revocarea lui MRU”, la care au anuntat ca se alatura cateva sute de persoane. 

Sursa foto: realitatea.net