Dicționar român-englez

O persoana exigenta este pretentioasa in toate aspectele vietii ei, fie vorba de imagine, fie vorba de exprimare. Foarte probabil, aceste persoane utilizeaza cel mai des dex-ul, si dictionar roman- englez, pentru a fi siguri ca se exprima corect, si inteleg perfect tot cand se exprima in limba engleza.

Chiar si in cazul in care stapanesti limba engleza la nivel de limba materna, sunt momente cand se intampla sa nu fii sigur pe tine, sau sa nu iti vina in minte cuvantul cel mai potrivit. In situatii cand te aventurezi in zone mai rar exploatate de tine, sau incerci sa ai o conversatie cu o persoana, care vine dintr-o cultura complet straina tie, dictionarul roman- englez este cel care te va ajuta sa depasesti momentul cu bine.

Aceasta solutie nu e tocmai una noua. Primele lucrari de genul, despre care avem documentari deja, sunt datate din 2300 i.Hr., si erau tablite gravate. Cele mai vechi dictionare romanesti sunt datate din secolul al XVI-lea, iar primul dictionar tiparit romanesc, a fost unul rus- roman in 1789. De aici, chiar si dictionarele tiparite au avut o evolutie de lunga durata, in functie de prioritatile perioadelor, in functie de necesitatile specifice ale acestor perioade.

Perioada in care avem norocul sa traim, impune iarasi alte prioritati. Sunt importante dictionarele bilingve, explicative, care spre deosebire de un dictionar tiparit, sunt usor utilizabile, cu o viteza ridicata. Odata ce tehnologia avansata a devenit accesibila pentru populatie la scara larga, impreuna cu accesul la internet, care acum e aproape la indemana oricui, era firesc sa apara si cele mai moderne dictionare accesibile online.

Aceste dictionare sunt de fapt platforme complete, in spatele carora sta o cantitate impresionanta de date si tehnologie, pusa la dispozitia curiosilor. Un aspect si mai interesant este flexibilitatea acestor date, deoarece informatiile noi, schimbarile pot fi introduse rapid, si folosite pe partea cealalta cu o viteza la fel de mare, evolutia rapida fiind in asa fel asigurata, deodata cu evolutia unei limbi.

Da, fiecare limba este in proces de schimbare, formare, perfectionare. Mai ales, daca vorbim de o limba cum este limba engleza, utilizata pe scara larga, trebuie sa fim constienti de faptul ca foarte repede apar cuvinte noi, sau alte cuvinte capata un sens mai specific. Dictzone.com este constient de toate aceste aspecte, si platforma va asigura acces la dictionarul roman- englez , care se prezinta mereu cu baza cea mai proaspata de date. Convingeti-va!