Diego Brasioli: Romania a indeplinit toate cerintele Schengen, ar trebui sa fie deja membra

Diego Brasioli, ambasadorul Italiei in Romania, considera ca Romania a indeplinit cu succes toate cerintele sistemului Schengen si ca ar fi trebuit sa fie deja membra, precizand ca de la 1 iulie 2014 Italia va prelua presedintia UE si “va face tot posibilul pentru a atinge acest important rezultat”, informeaza Mediafax.

Diego Brasioli, ambasadorul Italiei in Romania, a participat, luni, la o intalnire cu primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, desfasurata la sediul municipalitatii, iar la final Brasioli a fost intrebat care este pozitia Italiei referitoare la aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

“Pozitia noastra este foarte clara: credem ca Romania a indeplinit cu succes toate cerintele sistemului Schengen, credem ca Romania ar fi trebuit sa fie deja membra a Schengen, de ceva vreme. Speram ca acest lucru se va intampla foarte repede. Italia va prelua presedintia UE de la 1 iulie 2014 si vom face tot posibilul pentru a atinge acest important rezultat. In Italia avem o mare comunitate de romani, estimata la peste un milion de persoane, care s-au integrat cu succes si sunt parte a societatii noastre. Nu vedem nicio problema pentru o aderare completa in Schengen a Romaniei”, a spus Brasioli.

Sursa foto: epochtimes-romania.com