DIESELGATE: Mai putin de 10 oameni au fost gasiti vinovati de trucarea rezultatelor la testele de poluare

Pana acum, mai putin de 10 oameni au fost gasiti vinovati de trucarea rezultatelor la testele de poluare facute masinilor Volkswagen, informeaza B1 TV.

Potrivit anchetei care se desfasoara in Germania, acestia ar sta la originea instalarii pe autoturismele diesel a soft-ului care a pacalit emisiile poluante. Procuratura germana infirma astfel informatiile aparute in presa cum ca 30 de manageri ar fi responsabili de scandal.

“Mai mult de doi, insa mult mai putin de zece angajati” sunt cifrele inaintate de procuratura germana la capitolul responsabililor de masluirea rezultatelor testelor de poluare la automobile diesel. 

CITESTE SI: SCANDALUL VOLKSWAGEN: VW recheama la service 8,5 milioane vehicule cu motoare diesel in UE

Ancheta nu dezvaluie insa si ce implicare exacta au avut acestia, cert este ca sunt banuiti ca au stat la baza instalarii soft-ului problema. Avand in vedere insa ca grupul Volkswagen are 600.000 de angajati, se suspecteaza ca exista mult mai multi oameni care stiau de programul de inselare a testelor, pentru ca altfel software-ul nu avea cum sa fie montat pe 11 milioane de masini.

CITESTE SI: SCANDALUL VOLKSWAGEN: Softul prin care s-au falsificat testele, conectat si la modelele din 2016

De altfel, publicatia Der Spiegel scria ca 30 de manageri ar fi responsabili de scandal, insa Volkswagen a replicat ca cifra este nefondata. 

Si noul sef al companiei, Matthias Muller, a invocat cifre mici in ceea ce priveste vinovatii pentru acest scandal, anuntand ca pana acum directorii de cercetare si dezvoltare ai marcilor Volkswagen, Audi si Porsche au fost suspendati din functii.

Sursa foto: agerpres