Dieter Stanzeleit cere anularea casatoriei dintre Regele Mihai si Regina Ana

Presupusul fiu al Regelui Mihai, Dieter Stanzeleit, cere anularea casatoriei dintre Regele Mihai si Regina Ana, afirmand ca la momentul datei casatoriei era necesar un acord prealabil din partea Regelui Greciei, document care nu exista.

Dieter Stanzeleit a angajat un avocat, care sustine ca, in urma verificarilor, nu a putut sa identifice existenta unui astfel de acord prealabil. Potrivit legislatiei de atunci, incheierea unei astfel de casatorii in lipsa unui acord din partea suveranului, era solutionata cu nulitatea. 

Dieter spune ca, in acea perioada, Mihai I era casatorit cu mama sa cu sprijinul Casei Regale. El spera intr-o decizie favorabila a autoritatilor din Grecia. 

Casa Regala a Romaniei nu comenteaza acest caz.

Casatoria Anei de Bourbon-Parma cu Mihai a avut loc in exil, in iunie 1948, la Atena. 

Regele Mihai si Regina Ana au sarbatorit, in 10 iunie 2013. Astfel, Regele si Regina devin primii din intreaga istorie a regilor si voievozilor Romaniei care au sarbatorit vreodata Nunta de Safir.

Din anul 1994 pana azi, neamtul Dieter Stanzeleit vrea sa schimbe manualul de istorie, afirmand peste tot ca este unicul fiu legitim al Regelui Mihai. Dieter sustine ca are documente care ii confirma declaratiile, desi Casa Regala a negat in mai multe randuri afirmatiile lui Dieter Stanzeleit, despre care a asustinut ca este un impostor.