CE PREFERA DE FAPT FEMEILE? DIFERENTA dintre „a face DRAGOSTE” si „a face SEX”

Un studiu recent arata ca in cuplurile care se iubesc cu adevarat si au o relatia stabila viata intima este mult mai implinita decat pentru cele care se intalnesc doar pentru partide de sex ocazionale.

Studiul a fost prezentat in cadrul conferintei American Sociological Society si a fost realizat de cercetatori de la Universitatea Pennsylvania.

CITESTE SI: Spanking – o practica sexuala controversata

La studiu au luat parte 95 de femei heterosexuale, cu varsta intre 20 si 68 de ani. Cele mai multe din ele au declarat ca dragostea este importanta pentru a avea parte de un sex de calitate, ele facand referire la relatiile stabile, chiar daca acestea nu implicau casatoria.

Cercetatorii au observat astfel ca atunci cand partenerii se iubesc, ei nu au parte doar de o experienta emotionala puternica, dar si de partide de sex mult mai placute.

Doar 18 din cele 95 de femei au considerat ca pentru a te bucura de sex nu este nevoie sa-ti iubesti partenerul.

Beth Montemurro, profesor de sociologie, a declarat ca studiul arata cum se raporteaza femeile la sex si la dragoste.

Aceste opinii ale femeilor pot fi explicate si prin faptul ca, de obicei, o femeie se ataseaza emotional de partenerul ei chiar si dupa o aventura de o noapte.

Cercetatorii canadieni au aflat, cu ajutorul unui studiu realizat in anul 2012, ca dorinta sexuala si iubirea romantica sunt generate de aceeasi regiune din creier, cortexul insular.

CITESTE SI: 10 amante celebre care au schimbat istoria

Concluzia studiului este ca sexul si iubirea sunt legate si cine vrea sa le separe va avea parte de o experienta sexuala mai putin placuta.

 Sursa: descopera