DIG de PROTECTIE impotriva INUNDATIILOR, inaugurat pe raul VEDEA

Un DIG de PROTECTIE impotriva INUNDATIILOR care a fost construit in comuna Icoana din judetul Olt a fost inaugurat joi, in prezenta viceprim-ministrul LIVIU DRAGNEA, a anuntat Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Construirea DIGULUI pe raul Vedea a fost decisa in primavara acestui an, dupa INUNDATIILE din luna aprilie. Guvernul a hotarat efectuarea in regim de urgenta a unor lucrari de investitii, din Fondul de interventie la dispozitia sa, pentru prevenirea si inlaturarea efectelor calamitatilor naturale pe cursul raului.

“Dupa INUNDATIILE din zilele de Paste, am promovat o Hotarare de Guvern si s-a realizat acest DIG de PROTECTIE care protejeaza aproape 2.000 de gospodarii, 4.000 de cetateni si avutul lor. S-a recalibrat cursul raului si asta este important sa inteleaga lumea, ca s-a largit, s-a adancit, s-au facut si praguri de fund, pentru ca, chiar daca sunt debite mari sa poata sa fie preluate si sa nu mai treaca peste DIG. Aceasta lucrare este realizata la un debit prognozat odata la 100 de ani, ceea ce inseamna ca, din punctul acesta de vedere, e bine oamenii sa stea linistiti”, a declarat viceprim-ministrul LIVIU DRAGNEA.

Citeste si: INUNDATII IN ROMANIA: Apele au ucis trei oameni, 99 locuinte au fost distruse complet de viituri – UPDATE

Obiectivul “Regularizare rau Vedea in zona localitatii Icoana – judetul Olt” a presupus o investitie in valoare de 19 milioane lei pentru lucrari de regularizare a albiei prin indiguire pe o lungime de 7,60 kilometri. Lucrarile de aparare impotriva INUNDATIILOR vor fi continuate in perioada imediat urmatoare pe Vedea, in amonte, in localitatea Corbu, unde se va suprainalta un DIG pe o lungime de 1.700 de metri, cu fonduri guvernamentale de 2,1 milioane de lei.

Tot joi, ministrul dezvoltarii a predat 12 microbuze scolare comunelor din judetul Olt, care se adauga celor doua repartizate in luna iulie. Cele 14 microbuze fac parte din primul lot, de 600, achizitionate in aceasta primavara de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP). Pentru a acoperi necesarul rezultat din totalul solicitarilor depuse de administratia publica locala, MDRAP a stabilit alte doua achizitii similare. 

Citeste si: INUNDATII IN ROMANIA: Un barbat din Vaideeni a MURIT dupa ce si-a vazut casa luata de ape

„Acum sunt 1.258 de microbuze repartizate si pe linia de fabricatie, s-au alocat fonduri pentru inca 751, astfel incat sa poata fi onorate toate solicitarile. In transa a treia vor fi si microbuze 4X4 si autobuze, pentru ca sunt cateva localitati in tara unde distanta este foarte mare”, a precizat LIVIU DRAGNEA.

Sursa foto: adevarul.ro