DIICOT a inceput URMARIREA PENALA in rem pentru AMENINTARE in cazul declaratiilor primarului din Sfantu Gheorghe, ANTAL ARPAD

Procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala “in rem” pentru amenintare, in urma declaratiilor facute in sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) al UDMR de la Targu Mures.

Declaratiile care au stat la baza autosesizarii procurorilor DIICOT sunt cele facute de primarul municipiului Sfantu Gheorghe, ANTAL ARPAD, care a spus saptamana trecuta ca daca premierul VICTOR PONTA nu il va “instrui” pe prefectul de Covasna “sa lase in pace maghiarii”, atunci in secuime s-ar putea intampla ce s-a intamplat in martie 1990 la Targu Mures.

Citeste si: Antal Arpad: Premierul sa-i instruiasca pe prefecti, altfel in secuime s-ar putea intampla ce a fost la Targu Mures in 1990

“Il rog pe domnul Frunda sa isi roage seful, prim-ministrul Romaniei, sa il instruiasca pe prefectul de Covasna sa ii lase in pace pe maghiari. Ce fac prefectii, il califica si pe el. (…) Daca nu, in secuime s-ar putea intampla ce s-a intamplat la Targu Mures in 1990”, a declarat Arpad, potrivit traducerii oficiale.

Citeste si: KELEMEN HUNOR: Maghiarii trebuie sa-si recupereze PAMANTUL NATAL

Potrivit procurorilor DIICOT, aceste declaratii pot intruni elementele infractiunii de amenintare. ”Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala  au dispus la data de 15 decembrie, in temeiul art. 305 alin. 1 si 2, inceperea urmaririi penale «in rem» sub aspectul savarsirii infractiunii de amenintare prev. de art. 206 Cp savarsita in conditiile Legii nr. 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului. Procurorii D.I.I.C.O.T s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca in data de 13.12.2014 de la tribuna Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) al Uniunii Maghiare din Romania (UDMR) de la Targu Mures au fost facute declaratii susceptibile de a intruni elementele infractiunii prevazute de art. 206 Cp savarsita in conditiile Legii nr. 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului”, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Sursa foto: dantanasa.ro