DIICOT: Captura de 17,6 kg de HEROINA la GIURGIU

Procurorii DIICOT au prins la GIURGIU DOI TRAFICANTI DE DROGURI, care transportau intr-un autoturism 17,6 kg de HEROINA, drogurile fiind aduse din Bulgaria si aveau ca destinatie Germania.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cei doi traficanti, ION ILIE si OZDEMIR SALIH, au fost retinuti pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de mare risc si trafic international de droguri de mare risc si instigare la trafic de droguri de mare risc si instigare la trafic international de droguri de mare risc.

Procurorii sustin ca, in cursul lunii octombrie 2015, Ozdemir Salih l-a determinat pe Ion Ilie sa se deplaseze in Bulgaria, in vederea preluarii unei cantitati de heroina si a introducerii si transportarii acesteia in Romania, destinatia finala fiind Germania, unde urma sa fie vanduta.

CITESTE SI: DIICOT AU DESCOPERIT O CULTURA DE CANNABIS INTR-O COMUNA DIN VASLUI

Luni, cei doi au fost surprinsi in flagrant pe raza localitatii Giurgiu, in timp ce transportau disimulat, in caroseria autoturismului, 44 de pachete de diverse forme care contineau cantitatea de 17,6 kg de heroina.

Valoarea de piata a drogurilor este de aproximativ 1.000.000 de euro.

Actiunea a fost efectuata impreuna cu ofiteri de politie din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate — Serviciul Antidrog si politisti de frontiera din cadrul PTF Giurgiu, cu suportul tehnic si informativ asigurat de Serviciul Roman de Informatii si Directia Operatiuni Speciale.

Sursa foto: radiocraiova