DIICOT: Cei patru suspecti de EVAZIUNE din Constanta au fost ARESTATI

Cei patru suspecti de EVAZIUNE din Constanta, retinuti joi de procurorii DIICOT, fiind acuzati de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de aproximativ 2 milioane de euro, au fost ARESTATI, vineri seara, de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

DIICOT a anuntat vineri ca procurorii i-au retinut pe Dan Titus Voitinovici, Gigi Pambuca, Erdogan Ablamit si George Lucian Radu, in urma celor 15 perchezitii facute joi de in judetul Constanta, vizand aproximativ 80 de firme suspectate de EVAZIUNE si SPALARE DE BANI.

Citeste si: SPONSOR IN CAMPANIA BARONULUI PSD NICUSOR CONSTANTINESCU, AUDIAT DE DIICOT INTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE FISCALA

Conform probelor administrate in cauza, in anul 2010, Dan Titus Voitinovici a initiat constituirea unui grup infractional organizat, impreuna cu Gigi Pambuca si Erdogan Ablamit.

Cele aproximativ 80 de firme suspectate de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE DE BANI ar fi achizitionat fictiv “de la produse textile pana la servicii de publicitate”, au declarant surse judiciare citate de Mediafax.

Potrivit surselor citate, omul de afaceri Lucian Radu George ar fi sponsorizat, in 2012, campania lui Nicusor Constantinescu.

DRAGOS NEDELCU, ARESTAT PREVENTIV IN DOSARUL DE EVAZIUNE FISCALA SI SPALARE DE BANI