DIICOT, despre extremistii maghiari: Cercetam persoane pentru actiuni impotriva ordinii constitutionale

DIICOT anunta ca a inceput cercetarile impotriva extremistilor maghiari care, in ultimele zile, au facut campanie electorala in Romania, folosind declaratii cu “caracter revizionist si separatist”.

“Pe rolul Serviciului de prevenire si combatere a infractiunilor de terorism si a celor contra sigurantei statului se afla in curs de solutionare  un dosar penal in care se efectueaza cercetari fata de mai multe persoane, sub aspectul acuzatiei privind savarsirea infractiunii de <actiuni impotriva ordinii constitutionale> prevazute de art. 397 Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada 2013-2014, pe teritoriul Romaniei, cu ocazia mai multor manifestari ce au vizat promovarea Aliantei Tinerilor de Dreapta – Miscarea pentru o Ungarie mai buna, au fost facute declaratii cu caracter revizionist si separatist, contrare ordinii constitutionale.

Mentionam ca, potrivit art. 4 alin. 1 din Codul de procedura penala, orice persoana este considerata nevinovata pana la stabilirea vinovatiei sale printr-o hotarare penala definitiva”, anunta Biroul de Presa al DIICOT.

Citeste si: Jobbik, interzis in Romania! MAI cere ca extremistii maghiari sa fie declarati indezirabili