DIICOT: Gruparea ”Veltenilor”, din Sibiu, specializata in TRAFIC de PERSOANE si PROXENETISM, DESTRUCTURATA

Procurorii DIICOT au facut, joi, 14 perchezitii in judetele Sibiu si Mures, pentru destructurarea gruparii ”Veltenilor”, ai carei membri sunt acuzati ca au recrutat si obligat mai multe tinere sa se prostitueze in strainatate, incasand banii astfel obtinuti, 30 de suspecti fiind dusi la audieri.

Potrivit unui comunicat de presa, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Sibiu, impreuna cu ofiteri de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Sibiu si de la Brigazile de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia si Targu Mures, au facut, joi, 14 perchezitii domiciliare in judetele Sibiu si Mures, pentru destructurarea unui grup infractional organizat, cunoscut in comunitate ca gruparea “Veltenilor”, specializat in traficul de persoane si proxenetism, transmite Mediafax. 

CITESTE SI: PERCHEZITII de AMPLOARE in 7 judete la FIRME care comercializau VIN CONTRAFACUT

Procurorii suspecteaza ca membrii gruparii au recrutat, incepand cu anul 2011, din judete Sibiu, Alba si Mures, femei “vulnerabile, care proveneau din familii cu o situatie materiala precara si cu un grad scazut de educatie”, pe care le-au obligat sa practice prostitutia in mai multe state europene, incasand sumele de bani obtinute.

Victimelor li se spunea ca in strainatate vor ingriji persoane varstnice sau li se spunea adevarul, respectiv ca vor desfasura activitati de prostitutie, insa banii vor fi impartiti intre membrii gruparii si acestea. Dupa ce ajungeau, insa, la destinatie, femeile erau obligate sa practice prostitutia, fiind in permanenta supravegheate de membrii grupului si fiindu-le impuse conditii stricte, iar banii ajungeau la proxeneti.

 CITESTE SI: PERCHEZITII la CAMATARII din DAMBOVITA

Totodata, sustin procurorii, asupra victimelor recrutate era exercitata o puternica presiune psihica, iar pentru a mentine controlul asupra acestora membrii grupului recurgeau la amenintari si violente fizice, inclusiv mutilarea prin sectionarea degetelor sau incizii cu obiecte taioase in zona fetei.

De asemenea, membrii gruparii au organizat si sprijinit si alte persoane in activitatea de exploatare a unor victime, pretinzand procent din castigurile realizate.

La sediul DIICOT Sibiu au fost aduse 30 de persoane, pentru a fi audiate.

 Sursa foto www.enational.ro