DIICOT: PROXENETI ROMANI au traficat MINORE si femei infectate cu HIV in tara si in ANGLIA

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) lanseaza acuzatii grave: mai multi PROXENETI ar fi TRAFICAT MINORE si FEMEI INFECTATE cu HIV. Intr-un comunicat publicat, vineri, pe site-ul DIICOT, institutia anunta ca procurorii acestui parchet „efectueaza cercetari fata de suspectii D. P. M, D. C., D. T.L., L. V. G. si D. A., pentru savarsirea infractiunilor de TRAFIC de PERSOANE si TRAFIC de MINORI”.

„In cauza,  exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2007 si pana in prezent, suspectii  au recrutat mai multe persoane vatamate de sex feminin, minore si majore, pe care le-au  transportat si adapostit intr-un imobil situat pe raza sectorului   3 din municipiul Bucuresti, in scopul exploatarii sexuale, prin practicarea prostitutiei atat in zona Piata Romana / Mihai Bravu cat si pe teritoriul Marii Britanii, respectiv, Londra.

CITESTE SI: DOSARUL PROSTITUATELOR DE LUX: TOPUL TARIFELOR PRACTICAT DE PAMFILE, CRUDU SI TRASCA

S-a retinut ca suspectii au  constrans victimele prin mentinerea starii de dependenta a acestora fata de substantele stupefiante, insusindu-si majoritatea beneficiilor rezultate din activitatea infractionala. Mentionam ca doua dintre persoanele vatamate sunt  diagnosticate ca fiind purtatoare de virus HIV.

In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a stabilit ca suspectii  au avut cunostinta despre faptul ca una dintre victime este seropozitiva, aceasta fiind diagnosticata la data de 05.12.2014. La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrala, au fost aduse, in vederea audierii, un numar de 5 persoane. Actiunea a fost efectuata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale. La actiune au participat si jandarmi.

Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie”, se mai arata in comunicat.

Sursa foto: realitatea