DIICOT: RETINERI in Capitala intr-un dosar de TRAFIC si detinere de DROGURI de MARE RISC

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Bucuresti au luat, vineri, masura preventiva a retinerii fata de doua persoane, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de mare risc si trafic international de droguri de mare risc si, fata de o alta persoana, pentru trafic de droguri, detinere de droguri de risc si detinere de droguri de mare risc.

“Joi, inculpatii S.C.R. si G.A.M. au fost surprinsi in flagrant in timp ce introduceau din Olanda, pe teritoriul Romaniei, prin vama Cernad, 2.481 pastile ecstasy, in valoare de 25.000 euro si cantitatea de 320 grame cocaina, in valoare de 13.000 euro. De asemenea, in sarcina inculpatului S.C.R. s-a retinut ca in perioada martie 2015—mai 2015, in mod repetat si in baza aceleiasi rezolutii infractionale, a introdus pe teritoriul Romaniei, din Olanda, si ulterior comercializat, droguri, pe raza municipiului Bucuresti. In sarcina inculpatului S.M.F s-a retinut ca in perioada ianuarie-mai 2015 a comercializat droguri de risc, respectiv cannabis, contra sumei de 40 lei/gram”, a anuntat DIICOT, intr-un comunicat remis sambata presei.

Sursa citata adauga ca, in urma perchezitiei domiciliare efectuate la domiciliul inculpatului, au fost gasite si ridicate 400 grame de cannabis, 2 cantare electronice, 2 comprimate XTC si un gram de amfetamina. Vineri, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a inculpatilor pe o perioada de 30 de zile.

Actiunea a fost efectuata impreuna cu Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti—Serviciul Antidrog si Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti si a beneficiat de sprijinul Jandarmeriei Romane. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.

Sursa foto: jurnalul.ro