Din culise: Ce le-a spus Basescu lui Oprea si Zgonea dupa depunerea juramantului

Gabriel Oprea a depus, miercuri, juramantul pentru preluarea functiei de ministru de Interne. Ceremonia s-a desfasurat la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Traian Basescu, care insa nu a tinut un discurs.

La sfarsitul depunerii juramantului de catre Gabriel Oprea, presedintele Basescu a spus scurt “Domnilor, aceasta a fost ceremonia!”, fara sa adreseze vreo urare pentru noul ministru investit in functie. Tot dupa ceremonie, Basescu i-a spus ironic “Haideti domnule ministru”.

Cu acest prilej, Basescu i-a transmis un scurt mesaj presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, cu referire la noul coleg din Senat. 

Afla aici detalii despre numirea lui Oprea la MAI

Un alt moment a facut deliciul celor prezenti. Discutie intre Traian Basescu si Valeriu Zgonea: Zgonea: “Ce faci maestre, ma reclami la Bruxelles?”. Zgonea; “Da, dvs nu plecati la Dublin?”. Basescu: “Da”. Zgonea i-a raspuns: “Bine, atunci raman eu sef cat plecati”.

Numirea de la Interne vine in contextul in care Gabriel Oprea demisionat, miercuri, din functia de vicepremier, aceasta fiind solutia pentru a nu se ajunge la punctul in care expira interimatul lui Oprea la Interne, in data de 8 martie.

Dupa depunerea juramantului lui Gabriel Oprea, presedintele Traian Basescu a discutat timp de 15 minute cu premierul Victor Ponta.