LOVITURA NEASTEPTATA! Cine ar putea modera DEZBATEREA Iohannis-Ponta

Marea dezbatere electorala care ar urma sa aiba loc intre cei doi candidati calificati in turul doi al alegerilor prezidentiale, Klaus Iohannis si Victor Ponta, inca nu a fost transata intre reprezentantii celor doua formatiuni politice, respectiv ACL si PSD, deocamdata fiind un mister daca aceasta va mai avea sau nu loc pana la finalul campaniei. Pentru ca echipele candidatilor nu au reusit sa se puna de acord inca nici macar cu locul dezbaterii, problema moderatorului nu a fost pusa in discutie decat la nivel de discutie de talk-show televizat.

Si totusi, la orizont si-a facut intrarea o veste cel putin surprinzatoare despre persoana care ar putea modera marea dezbatere. Este vorba de purtatorul de cuvant PSD si fostul jurnalist Gabriela Firea, care, fara sa astepte sa se finalizeze discutiile intre ACL si PSD, s-a autopropus sa modereze aceasta confruntare. Firea a anuntat ca se ofera sa modereze dezbaterea, asa cum ar fi trebuit sa o faca si in 2009.

Citeste si: EA ESTE TANARA CARE DECLARA CA A FACUT SEX CU VICTOR PONTA IN HOTELUL LUI NEGOITA. INREGISTRARE BOMBA

“Imi spuneti un moderator pe care sa il accepte domnul Iohannis? Ca deocamdata spune ca nu ii place X, nu ii place Y, nu ii place Z. Daca ma doreste pe mine moderator, eu ma ofer. Acum 5 ani am fost solicitata, dar ce sa vezi – cineva a schimbat cuplul de moderatori Hurezeanu-Firea si a fost invitat domnul Turcescu. Am aflat ulterior de ce”, a declarat Gabriela Firea.

Firea a avut o replica si pentru invitatia presedintelui Traian Basescu de a face dezbaterea la Palatul Cotroceni. Aceasta considera ca invitatia nu este de fapt pentru o dezbatere ci pentru “circ”, in “sala de spectacole” a Administratiei Prezidentiale.

“Mi se pare total nepotrivita o dezbatere la sediul Administratiei Prezidentiale, domnul presedinte chiar propunea sala de spectacole pentru ca acest cuplu basescu iohannis nu isis doreste decat circ si nu o dezbatere reala. Senzatia ema sincera, mai ales ca fost jurnalist, este ca domnul Iohannis a fost sfatuit sa nu mearga la o dezbatere cu moderatori profesionisti validati de public si sa se confrunte doar cu domnul Ponta. Dumnealui vrea sa fie acoperit de anumite lumini, de cei care il insotesc pe domnul Iohannis”, a spus Gabriela Firea.

Citeste si: VIDEO DE ULTIMA ORA. VICTOR PONTA, DUS CU DUBA. CONFRUNTARE VERBALA FARA PRECEDENT

Amintim ca vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a a declarat, luni, la finalul sedintei ACL, ca va fi inaintata o noua propunere de negociere pentru PSD pentru organizarea dezbaterii prezidentiale Klaus Iohannis – Victor Ponta, care sa aiba loc joi la Palatul Parlamentului.

Vicepresedintele PNL a sustinut ca premierul Victor Ponta nu doreste sa participe la o dezbatere cu Iohannis, dar in cursul zilei de luni va fi inaintata PSD o noua propunere de negociere.

“O sa-i facem inca o invitatie foarte clara la Parlamentul Romaniei, unde Televiziunea Romana si toate celelalte televiziuni sa poata sa transmita aceasta dezbatere, sa lase faldurile fustelor si daca e barbat sa vina la dezbatere”, a declarat Atanasiu.

El a sustinut ca propunerea ACL este pentru ziua de joi, pe care o considera data cea mai potrivita pentru dezbatere, incepand cu ora 20.

Atanasiu a fost intrebat daca propunerea ACL este facuta pentru a fi refuzata de Victor Ponta, in conditiile in care premierul ar fi confirmat participarea la o dezbatere la o televiziune de stiri.

“Nu era programata nicio dezbatere intre cei doi candidati, era autoprogramata o dezbatere de domnul Ponta singur. Deci, daca doreste dezbatere in doi il chemam pe un teren neutru, nu sub fustele lui Voiculescu la Antena 3”, a raspuns vicepresedintele PNL.

Citeste si: UN LIDER AL PSD, IMPLICAT INTR-UN MEGA SCANDAL SEXUAL. VIDEO EXPLOZIV

El a precizat ca propunerea ACL vizeaza un format deschis tuturor institutiilor de presa, urmand a fi negociat cu PSD moderatorul si desfasurarea dezbaterii.

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, luni, ca nu a primit o invitatie de la ACL de organizarea unei dezbateri Ponta-Iohannis joi, la Parlament, sustinand “ca trebuie lasate orgoliile, candidatii sa participe la dezbateri ca toti liderii lumii, la televiziuni, nu sa inventeze apa calda si roata”.

“Pana in acest moment nu am primit o invitatie oficiala. Am plecat de la birou acum 40 de minute si nu era nici pe e-mail, nici pe fax nicio solicitare din partea staff-ului domunului Ioahanns de a participa la o discutie in vederea realizarii unei emisiuni, in afara de cele patru emisiuni la cele patru posturi de stiri, comerciale, astazi maine, miercuri si joi, la care domnul Ponta va participa asa cum a spus de saptamana trecuta si il asteapta si pe domnul Iohannis sa vina sa-si spuna punctul de vedere in legatura cu temele care vizeaza atributiile constitutionale ale presedintelui tarii”, a afirmat Firea, purtator de cuvant al PSD.

Ea a spus ca, avand in vedere faptul ca pana luni la pranz nu a primit “niciun semn” din partea ACL, nu este un interes prea mare din partea staff-ului lui Klaus Iohannis de a negocia o dezbatere intre cei doi candidati

“Deocamdata, avand in vedere ca ora este inaintata, nu vad un interes foarte mare al staff-ului ACL de a ne grabi sa negociem o eventuala dezbatere cei doi candidati. Banuiesc ca, daca era o urgenta, eram contacatti pana acum. Eu am avut telefonul deschis si in weekend, si azi dimineata, il tin deschis chiar si noaptea, dar absolut nimeni nu m-a sunat si nu mi-a dat niciun e-mail. As fi raspuns cu drag, asa cum am facut si saptamana trecuta cand am primit o invitatie pe email si am raspuns promt si ne-am dus si unde ne-au invitat”, a adaugat Firea.

E a aratat ca Victor Ponta va participa la cele patru dezbateri de la televiziunile de stiri in zilele de luni, marti, miercuri si joi si este prematur sa spuna daca exista posibilitatea organizarii inca a unei dezbateri cu cei doi candidati in ziua de vineri.

“Noi avem un program pe care l-am anuntat de peste 10 zile, domnul Victor Ponta a raspuns invitatiilor televiziunilor de stiri de luni pana joi, este prematur sa va spun acum, este abia luni la pranz, daca este posibil ca vineri, in cazul in care nu exista alt angajament si un alt program asumat sa se mai poata organizat”, a mai spus Firea.

Ea a mai spus ca PSD a facut primul pas si a acceptat invitatiile celor patru televiziuni comerciale de stiri si acestea l-au invitat si pe Klaus Iohannis care a refuzat, spunand ca trebuie lasate la o parte “orgoliile”

“Asa cum stiti, noi am facut primul pas si am acceptat invitatiile televiziunilor comerciale de stiri, iar acestea l-au invitat si pe domnul Iohannis care refuza sa se prezinte la aceleasi emisiuni cu domnul Ponta. Cred ca trebuie sa lasam orgoliile la o parte si sa ne prezenta acolo unde toti liderii mari ai lumii participa la dezbateri si anume la posturile de televiziune, nu trebuie sa inventam noi apa calda si roata, trebuie sa ne adaptam unui sistem democartic nu inteleg de ce sa ne gasim tot timpul alternative la ceea ce este normalitate”, a mai declarat Firea.

Ea a sustinut ca i se pare total nepotrivita o dezbatere la Cotroceni.

“Mi se pare totat nepotrivita o dezbatere la sediul administratiei prezidentiale. Domnul presedinte propunea sala de spectacole pentru ca acest cuplu Basescu- Iohannis nu-si doreste decat circ si nu o dezbatere normala. Senzatia mea, ca fost jurnalist, este ca domnul Iohannis a fost sfatuit sa nu mearga la o dezbartere cu moderatori profesionisti validati de public. El vrea sa fie acoperit doar de lumini”, a spus Firea, aratand ca PSD a fost intotdeauna deschis discutiilor si negocierilor.