DINAMO a remizat cu CRAIOVA, scor 1-1, in ziua in care fanii dinamovisti l-au comemorat pe Catalin Hildan

Dinamo a remizat, duminica, pe teren propriu, scor 1-1 (0-1), cu echipa CSU Craiova, intr-un meci contand pentru etapa a X-a a Ligii I, in ziua in care fanii dinamovisti au comemorat 14 ani de la decesul fostului capitan Catalin Hildan.

Golurile partidei au fost marcate de Bilinski, in minutul 52 din penalti, respectiv Steliano Filip, in minutul 25 (autogol).

0-1: Madson a executat un corner de pe partea dreapta, mingea a ajuns la Bawab, care a preluat gresit, aceasta a ajuns la fundasul dinamovist Steliano Filip, care in tentativa de a o respinge a trimis-o in propria poara.

1-1: Marius Alexe a fost faultat in careu de Stephane Acka, iar Bilinski a transformat cu un sut in stanga lui Balgradean.

Dinamo: Marc – Fai, Durimel (Gavrila ’46), Cordos, Filip – Boubacar (serban ’80), Barboianu – Rotariu (Bilinski ’46), Matei, Lazar – Alexe. Antrenor: Flavius Stoican.

Citeste si: STEAUA A INVINS OTELUL, SCOR 3-0, IN ETAPA A X-A A LIGII I. AU MARCAT LATOVLEVICI, SANMARTEAN SI SZUKALA

CSU Craiova: Balgradean – Achim, Frasinescu, Acka, Vatajelu – Bancu, Tarnacop, Madson, Baluţa (Velcovici ’50) – Bawab (Plesan ’87), Curelea (Nuno Rocha ’70). Antrenor: Emil Sandoi.

Cartonase galbene: Boubacar ’20, Cordos ’29 / Baluta 8, Bawab ’35, Madson ’37.

La meci au asistat aproximativ 11.000 de spectatori, dintre care 200 de fani olteni.

Fostul capitan al echipei Dinamo, Catalin Hildan, decedat pe terenul de joc in timpul unui meci amical in urma cu 14 ani, a fost omagiat, duminica, pe stadionul din soseaua stefan cel Mare, de cei aproximativ 11.000 de spectatori care asista la meciul cu CSU Craiova, din etapa a X-a a Ligii I.

Cu aproximativ 20 de minute inaintea debutului partidei, jucatorii s-au retras la vestiare dupa sedinta de incalzire, iar nocturna stadionului a fost stinsa. Fanii dinamovisti de la peluza care ii poarta numele fostului jucator au aprins aproximativ 2.000 de lampioane, carora le-au dat drumul spre cer.

Fanii de la Peluza Catalin Hildan au afisat urmatoarele bannere: “Astazi se aprinde cerul, ganduri venind spre tine, cainilor le este dor de tine Cataline” si “Adevaratul 11 nu mai joaca, e un chin, nu te-am uitat Hildan Catalin”, in timp ce suporterii de la Peluza Sud au scris pe o bucata de panza “Din generaţie in generaţie, ramai o sursa de imitaţie. Ne lipsesti, Cataline”.

In minutul 74, fanii de la Peluza Sud au afisat bannerul: “74, minutul din infern, care te-a facut etern”, aplaudat de tot stadionul.

De asemenea, pe tabela de marcaj a fost afisat, pe tot parcursul meciului, un portret al lui Hildan in echipamentul lui Dinamo, fostul jucator avand stilizate aripi de inger. Totodata, pe tabela de marcaj scrie Unicul Capitan.

Totodata, fanii de la Peluza Catalin Hildan au fluturat aproximativ 30 de steaguri cu chipul fostului jucator.

Din cauza evenimentelor comemorative dinaintea partidei, meciul dintre Dinamo si CSU Craiova a inceput cu 11 minute intarziere.

Foto: Digi Sport