Clubul Dinamo a fost amendat cu 100.000 lei

amenda-dinamo

Clubul Dinamo a primit o amenda in valoare de 100.000 lei de la Jandarmeria Capitalei petnru ca nu a asigurat separarea grupurilor de suporteri si a permis ca doua grupuri rivale sa stea in spatii apropiate.

Masura amendarii clubului Dinamo a fost luata deoarece nu a asigurat separarea grupurilor de suporteri rivali prin rezervarea de locuri amplasate in sectoare opuse ale stadionului si nu a luat masurile necesare cu privire la interzicerea introducerii si folosirii in arena sportiva de materiale pirotehnice de catre suporterii participanti la evenimentul sportiv, informeaza Jandarmeria Capitalei.

De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor Planului de Actiune aprobat de Unitatea de Jandarmi, firma de securitate a fost sanctionata cu amenda in valoare de 1.000 lei.

Recordul la valoarea amenzii il detine Steaua, care a primit o sanctiune de 127.000 lei in sezonul trecut, pentru evenimente asemanatoare.

“Nu au asigurat separarea grupurilor de suporteri si au pus doua grupuri rivale sa stea unele langa altele, ceea ce a determinat incidente. Ne dorim stadioane sigure, un rol important il au clubuile, care trebuie sa ia mult mai in serios securitatea si siguranta participantilor. Obligatia o au prin biletele pe care le vand”, a declarat la Antena 3, Georgian Enache, purtator de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti.

Foto: Gandul