DINAMO KIEV-STEAUA 3-1 (1-0) / Campioana din Liga I a fost de nerecunoscut

Steaua Bucuresti a fost invinsa, joi, in deplasare, cu scorul de 3-1 (1-0), de echipa ucraineana Dinamo Kiev, intr-un meci contand pentru etapa a doua a grupei J a Ligii Europa.

Ros-albastrii au fost dominati de adversari, in special in partea secunda a meciului, rezultatul final fiind, in egala masura, stabilit in urma jocului foarte bun al elevilor lui Rebrov coroborat cu cel de nerecunoscut al echipei din Ghencea. In plus, mutarile facute de tanarul tehnician Costel Galca care au fost mai greu de inteles, incepand cu titularizarea lui Iancu si renuntarea la cel de-al doilea inchizator, joaca de-a  schimbarea cu Stanciu, si trimiterea tarzie a lui Rusescu in teren.

CITESTE SI: DINAMO KIEV-STEAUA 3-1 (1-0) LIVE TEXT / Ros-albastrii au fost invinsi in capitala Ucrainei 

Un meci in care s-a impus echipa mai buna, campioana din Liga I ramanand cu gustul amar al ratarilor irosite in prima repriza. Brigazii austriece i se poate reprosa greseala uriasa din prelungirile partidei cand golul trei al gazdelor a fost precedat de un hent cat casa facut de Ribalka. Dinamo Kiev reuseste sa castige pentru prima oara in fata Stelei un meci disputat pe teren propriu. In primele doua, romanii bifasera un egal si un succes.

La meciul de pe arena “Olimpic” au asistat si premierul Victor Ponta si prim-ministrul Ucrainei, Arseni Iateniuk. De asemenea, la partida a fost prezent antrenorul formatiei Sahtior Donetk, Mircea Lucescu.

CITESTE SI: DINAMO KIEV-STEAUA: UEFA caracterizeaza meciul drept un duel european clasic. VIDEO 

In etapa urmatoare, Steaua va intalni echipa portugheza Rio Ave, la Bucuresti, la 23 octombrie, de la ora 20.00. Meciul va avea loc pe National Arena si va putea fi urmarit, in format LIVE TEXT pe MONDO NEWS.

DINAMO KIEV – STEAUA BUCURESTI 3-1 (1-0)

’40: 1-0: Iarmolenko a marcat cu un sut cu stangul sub bara dupa o pasa de la Belhanda.
’66: 2-0: Kravet a majorat diferenta dupa ce a marcat din pasa lui Iarmolenko.
’89: 2-1: Rusescu a redus din diferenta dupa ce a marcat cu capul dupa o pasa a lui Keseru.
‘90+2: 3-1: Teodorczik a stabilit scorul final dupa ce a marcat din pasa lui Iarmolenko.

DINAMO KIEV: Ribka – Vida, Danilo Silva, Dragovic, Burda – Ribalka, Sidorciuk (Buialski ’76) – Iarmolenko, Belhanda, Lens (Kalitvintev ’83) – Kravet (Teodorczik ’90+1). Antrenor: Serghei Rebrov.
STEAUA BUCURESTI: Arlauskis – Papp, Szukala, Varela, Latovlevici – Prepelita, Sanmartean – Chipciu, Iancu (Stanciu ’57, Rusescu ’82), Tanase – Keseru. Antrenor: Constantin Galca.

CARTONASE GALBENE: Ribalka ’86 / Papp ’39, Szukała ’77, Prepelita ’90+3, Tanase 90+5.
STADION: “NSC Olimpiyskiy” (Kiev, 70.050 locuri)
ARBITRI: Robert Schörgenhofer. Asistenti: Matthias Winsauer, Roland Brandner. Aditionali: Rene Eisner, Dominik Ouschan. Rezerva: Richard Huebler (toti din Austria). Observator UEFA pentru arbitri: Gerard Perry (Irlanda). Delegat UEFA: Artur Azarian (Armenia).

Sursa foto: sport.ro