DINAMO – STEAUA, 20.30, TVR 1 / MARELE DERBY sub semnul ACCIDENTARILOR, SUSPENDARILOR si AVIZELOR ISU

MARELE DERBY al fotbalului autohton a ajuns in fata unui nou episod. DINAMO si STEAUA se vor afla fata in fata, duminica seara cu incepere de la ora 20.30, intr-un meci care se va disputa pe arena traditionala a “cainilor rosii” din Soseaua Stefan cel Mare

Pe 24.04.2011, DINAMO se impunea pentru ultima oara in fata STELEI, in Ghencea, scor 1-0, prin golul lui Gabi Torje. Indiferent de competitia in care s-au intalnit in ultimii patru ani si jumatate, DINAMO nu a reusit sa bifeze niciun succes in fata rivalei traditionale, STEAUA impunandu-se de noua ori si remizand de alte trei in cele 12 partide in acest rastimp. 

DINAMO si STEAUA se vor intalni pe 22 noiembrie pentru a 160-a oara in istorie, indiferent de competitie. STEAUA conduce si in ceea ce priveste intalnirile directe, cu 57 de victorii la 54, iar 48 de meciuri s-au incheiat la egalitate. DINAMO are avantaj la succesele din campionat, 45, faţa de 42 ale rivalei, in Cupa Romaniei, STEAUA conduce (15 – 8), iar in Supercupa fiecare echipa a castigat cate un meci. Golaverajul este de partea STELEI: 236-216, la general.

In campionatul trecut, STEAUA s-a impus in ambele partide contra lui DINAMO: 3 – 0, pe teren propriu, si 3 – 1 in deplasare. In turul acestei editii de campionat s-a inregistrat o remiza alba, 0-0, pe National Arena. Dupa 17 etape, STEAUA ocupa locul 3 in Liga 1, cu 30 de puncte, in timp ce DINAMO e pe 5, cu trei puncte mai putin. 

DINAMO a trecut cu bine peste meciul disputat la Timisoara, unde a invins-o pe ACS Poli cu scorul de 1-0. Partida, care s-a disputat pe o ceata densa, a fost controlata de banateni, dar echipa antrenata de MIRCEA REDNIC a fost mai pragmatica, reusind sa obtina victoria. “CAINII ROSII” au reusit astfel sa treaca cu bine peste cosmarul celor doua meciuri cu Craiova si Viitorul, in care au incasat 8 goluri. Ei au profitat de remiza dintre CSUC si ASA, revenind pe locul 5 in clasament.

STEAUA a reusit o victorie spectaculoasa in partida disputata la Cluj cu FC Botosani, pe care a invins-o cu scorul de 5-3. Echipa condusa de MIREL RADOI a avut 5 jucatori indisponibili, dar a reusit sa faca spectacol, obtinand 3 puncte importante. Dupa 3 meciuri in care au castigat doar 2 puncte, ros-albastrii au reusit acum sa obtina victoria si, profitand de infrangerea Pandurilor la Iasi, au revenit pe podiumul Ligii 1.

Daca DINAMO nu se va putea baza pe Cosmin Matei si Andrei Marc, ambii suspendati, la STEAUA situatia e si mai grava, nu mai putin de sapte jucatori indisponibili: Chipciu si Tahar sunt suspendati, iar Papp, Cojocaru, Hamroun, Kharja, si Muniru sunt accidentati.

Meciul va fi oficiat de o brigada cu Cristi Balaj la centru, care va fi ajutat de Octavian Sovre si Vasile Marinescu. Arbitru de rezerva a fost desemnat Dragos Istrate.

DINAMO BUCURESTI – STEAUA BUCURESTI (echipe probabile):

DINAMO BUCURESTI: Cerniauskas – Fai, Mevlja, Puljic, St. Filip – P. Anton, Vojnovic – B. Gavrila, D. Rotariu, Palic – 31. Gnohere. Antrenor: MIRCEA REDNIC.
STEAUA BUCURESTI: Fl. Nita – Rapa, Varela, Tosca, Guilherme – Breeveld, L. Filip – Ad. Popa, N. Stanciu, Tudorie – Tadé. Antrenor: DUMITRU DUMITRIU.

STADION: DINAMO (Bucuresti)
ARBITRU: CRISTIAN BALAJ (Baia Mare)

Sursa foto: sport