DINAMO-STEAUA 1-3 (0-0) / “ROS-ALBASTRII” se MENTIN in LUPTA pentru TITLU

STEAUA a invins-o pe DINAMO cu scorul de 3-1 (0-0), duminica seara, pe Arena Nationala din Capitala, in “eternul derby” al fotbalului romanesc, disputat in etapa a 30-a a LIGII I, si se MENTINE in LUPTA pentru TITLU.

Acest ”clasico” al fotbalului romanesc a fost umbrit de incidentele produse de suporterii dinamovisti, care au intarziat ambele reprize si au intrerupt-o pe a doua timp de aproximativ 20 de minute prin tortele si petardele aruncate pe teren.

Dupa o prima repriza terna, DINAMO a inceput mai bine jocul in repriza secunda, dupa intreruperea meciului, dar soarta meciului a fost decisa de Nicusor Stanciu, care a realizat “dubla” in decurs de numai trei minute. Stanciu a fost faultat mai intai in careu de Barboianu si a transformat apoi penalty-ul acordat (‘76), iar apoi a marcat cu un sut de la marginea careului (‘79).

Abd Hatem Elhamed (‘90+16) a reaprins meciul, dar STEAUA a mai obtinut un penalty la ultima faza a jocului, prin ex-dinamovistul Tucudean, faultat de Bunoza, iar Andrei Prepelita (‘90+23) a inchis tabela.
Citeste si: DINAMO-STEAUA 1-3 (0-0) LIVE TEXT / Campioana castiga un DERBY plin de INCIDENTE

Prima ocazie a meciului i-a apartinut lui Stanciu, care a reluat pe langa poarta (‘15). Cele doua formatii nu au mai reusit sa isi creeze situatii notabile pana in finalul primei parti, cand Lazar a sutat din unghi, dar Arlauskis a prins (‘45+2).

Dupa golurile lui Stanciu, DINAMO a incercat sa revina in joc, iar Marius Niculae (‘85) a avut o sansa buna, dar a reluat peste poarta, la o incursiune a lui Elhamed. Acelasi Elhamed (‘89) a fost aproape de gol, dar a trimis mingea in bara transversala cu capul.

Citeste si: LIGA I: ASA TARGU MURES a invins FC VIITORUL cu scorul de 6-1

STEAUA a avut si ea sanse de a marcat, mai ales pe contre, insa Breeveld (‘90+1) a reluat pe langa poarta, iar sutul lui Chipciu (‘90+2) a fost deviat in corner.

Rotariu a irosit si el o buna oportunitate, cu un sut la coltul scurt, salvat Arlauskis (‘90+7).

Golurile STELEI au fost salutate din tribuna de Claudiu Keseru, fostul jucator al campioanei, venit special din Qatar sa asiste la derby.

Inceputul meciului fusese intarziat cu aproximativ sapte minute din cauza tortelor aruncate de fanii dinamovisti. Repriza a doua s-a reluat cu o intarziere de cateva minute, din cauza tortelor aruncate de galeria lui DINAMO, dar jocul a fost intrerupt de arbitrul Cristian Balaj dupa doar 20 de secunde, dupa ce alte torte au fost aruncate pe gazon. Jucatorii celor doua echipe au asteptat circa cinci minute, dar tortele au continuat sa fie aruncate de catre galeria lui DINAMO.

Portarul STELEI, Giedrius Arlauskis, a fost lovit in mana de un obiect aruncat din tribune, potrivit imaginilor de televiziune, iar apoi lituanianul a fugit din zona portii dupa ce o petarda a explodat alaturi de el. Arbitrul Balaj a trimis cele doua echipe la vestiare dupa acest incident.

Ionel Danciulescu, directorul sportiv al lui Dinamo, si capitanul Marius Niculae au incercat sa discute cu galeria dinamovista, insa spiritele nu s-au calmat.

DINAMO nu are nicio victorie in fata STELEI in ultimele lor 11 meciuri directe, ”ros-albastrii” obtinand noua victorii si doua egaluri.

In 158 de meciuri directe (131 in Liga 1), STEAUA s-a impus in 57, DINAMO a castigat 54, iar 47 s-au incheiat nedecis. In Liga 1, palmaresul este favorabil echipei din Soseaua Stefan cel Mare: 132 jocuri — 45 de victorii Dinamo, 46 de remize, 41 de succese Steaua. In tur STEAUA s-a impus cu 3-0.

STEAUA are patru victorii si un egal in ultimele sale cinci partide jucate in deplasare, dar le-a pierdut pe ultimele trei de acasa in acest campionat. DINAMO nu a mai cunoscut gustul victoriei de patru etape (doua egaluri, doua esecuri).

Au evoluat echipele:

FC DINAMO BUCURESTI: 1. Traian Marc — 20. Stefan Barboianu, 21. Andrei Marc, 6. Gordan Bunoza, 94. Steliano Filip — 27. Ionut Nedelcearu — 10. Cosmin Matei (8. Dorin Rotariu, 90+4), 18. Marian Cristescu (9. Kamil Bilinski, 83), 55. Marius Alexe, 93. Valentin Lazar (4. Abd Elhamed, 75) — 29. Marius Niculae (capitan). Antrenor: Flavius Stoican.

Rezerve neutilizate: 34. Kristijan Naumovski — 7. Gicu Grozav, 14. Collins Fai, 77. Bogdan Gavrila.

FC Steaua Bucuresti: 24,. Giedrius Arlauskis — 2. Cornel Rapa, 33. Fernando Varela, 13. Alin Tosca, 16. Guilherme — 11. Andrei Prepelita, 21. Nicandro Breeveld (8. Lucian Filip, 90+13) — 77. Adrian Popa (29. George Tucudean, 86), 12. Nicolae Stanciu (9. Gabriel Iancu, 90+8), 10. Cristian Tanase (capitan) — 7. Alex Chipciu. Antrenor: Constantin Galca.

Sursa foto: prosport.ro