DINAMO-STEAUA, ora 20:30, ProTV si LIVE TEXT MONDO NEWS / DERBY pentru FINALA CUPEI

DINAMO BUCURESTI joaca astazi, cu incepere de la ora 20:30, cu STEAUA BUCURESTI in cel de-al 157-lea meci din istoria intalnirilor UNICULUI DERBY din Romania, partida ce conteaza pentru mansa retur a SEMIFINALELOR CUPEI ROMANIEI.

DINAMO si STEAUA se intalnesc diseara in mansa retur a SEMIFINALELOR CUPEI ROMANIEI, pe Arena Nationala, in cel de-al 157-lea meci din istorie intre cele doua mari rivale. ETERNUL DERBY sau DERBY DE ROMANIA isi consuma astazi inca un episod dupa ce STEAUA si DINAMO s-au intalnit si in mansa tur a semifinalelor, pe 27 martie, atunci cand campionii Romaniei s-au impus cu 5-2.

Citeste si: DINAMO-STEAUA: GEORGE TUCUDEAN in GHENCEA din vara? 

Astfel, in partida din aceasta seara, DINAMO-STEAUA, se pleaca de la urmatoarele coordonate: STEAUA vrea eventul pentru prima data din 1997, avand prima sansa la calificarea in finala gratie scorului din tur, in timp ce DINAMO spera intr-o minune similara cu o calificare in ultimul act.

Spre deosebire de meciul tur, acest joc nu se va disputa cu casa inchisa, DINAMO nereusind sa vanda toate cele 50.000 de bilete puse in vanzare pentru acest meci. Mai mult chiar, cele 8.000 de tichete destinate fanilor Stelei nu au fost suficiente, astfel incat dinamovistii le-au mai dat 2.000 rivalilor.

Citeste si: DINAMO – STEAUA: Peste 900 de JANDARMI vor asigura ORDINEA la UNICUL DERBY 

Steaua vs Dinamo all-time: 156 de jocuri
Victorii Steaua: 55
Victorii Dinamo: 54
Remize: 47

-Cea mai mare diferenta de scor: Steaua – Dinamo 5-0 (4 aprilie 1998 si 12 iunie 1985)
-Cele mai multe goluri intr-un meci: Dinamo – Steaua 6-4 (2 mai 1990 – Cupa Romaniei, finala)
-Cea mai lunga serie de victorii consecutive: 6 (reusita de Steaua)
-De la primul derby jucat intre cele doua formatii bucurestene au trecut 65 de ani, 4 luni si 16 zile, dinamovistii castigand atunci cu 1-0.
-De la primul meci intre gruparea militara si cea alb-rosie si pana in prezent 9 antrenori au stat pe banca ambelor echipe: Coloman Braun, Colea Vilcov, Angelo Niculescu, Valentin Stanescu, Traian Ionescu, Constantin Cernaianu, Florin Halagian, Walter Zenga si Dorinel Munteanu.
-Jucatorii cu cele mai multe prezente in derbyul Romaniei sunt Lacatus si Tudorel Stoica, pentru Steaua, cu cate 30 de meciuri, in timp ce pentru Dinamo, Cornel Dinu are 32 de prezente.
-Un numar de 4 jucatori au marcat in Derby de Romania atat in poarta lui Dinamo, cat si in cea a Stelei: Danciulescu, C. Munteanu, D. Serban si A. Cristea.
S-teaua are 51 de trofee interne castigate, in timp ce Dinamo doar 33.

DINAMO-STEAUA ORA 20:30, LIVE TEXT MONDO NEWS

Echipe probabile:

Dinamo: Balgradean – Rus, Durinel, D. Grigore, Filip – Boubacar, Lazar, Matei, Elton, Rotariu – Tucudean. Antrenor: Flavius Stoican.

Steaua: Tatarusanu – Varela, Szukala, Gardos, Latovlevici – Pintilii – Popa, Sanmartean, Stanciu, Tanase – Chipciu. Antrenor: Laurentiu Reghecampf

Arbtrul Istvan Kovacs din Carei este arbitrul care va conduce la centru acest nou episod din UNICUL DERBY al fotbalului romanesc. El se afla in fata primului MARE DERBY din cariera. Kovacs va fi ajutat de asistentii Sebastian Gheorghe si Ovidiu Artene si de asistentii suplimentari Robert Dumitru si George Gaman, in timp ce Miclos Nagy va fi rezerva. Observatorii intalnirii de pe Arena Nationala vor fi Augustus Constantin si Octavian Goga.