Dinamo Tbilisi – Steaua Bucuresti 0-2 (0-0) / Tatarusanu si Iancu apropie campioana de play-off

Dinamo Tbilisi si Steaua Bucuresti s-au intalnit in prima mansa a turului trei preliminar din Liga Campionilor pe cel mai mare stadion din Georgia, ros-albastrii impunandu-se cu scorul de 2-0 si luand o optiune importanta in vederea calificarii in play-off-ul celei mai importante competitii europene intercluburi.

Inaintea disputei cu aprigii gruzini, intariti cu doi basci si cu un antrenor cu lectia invatata, Steaua a aflat ca s-a ales cu un “Print”, Adrian Cristea aflandu-se la ultimul tren din cariera. La finalul celor 90 de minute, georgienii erau in genunchi, bascii demoralizati, Xisco ratand un penalty si Ustariz atingand mingea la primul gol al lui Iancu, iar Steaua afla ca a pierdut un fotbalist de talie mondiala, Vlad Chiriches urmand sa plece la Londra pentru a juca la Tottenham.

Cei care au aflat scorul dupa incheierea partidei probabil ca si-au spus ca a fost la fel de simplu ca la Skopje. Iar cei care au vazut meciul de prin minutul 62, cu siguranta, se gandeau ca a fost un rezultat mincinos, tinand cont de avalansa de ocazii irosite cu seninatate de Bourceanu si compania la poarta aparata, da aparata, de bravul Loria. 

Total gresit! Dinamo Tbilisi si Steaua au jucat de la egal la egal in prima ora a partidei, ros-albastrii bifand si o premiera in acest nou sezon. Gruparea din Ghencea nu a reusit sa inscrie in prima repriza niciun gol, mai mult singura ocazie mare plecand din bocancul lui Nikolic si oprindu-se in pieptul lui Loria. In plus, Xisco, Merebasvili si Dvali i-au dat emotii mari lui Tatarusanu.

Momentul psihologic? In minutul 61 cand Xisco a facut cunostinta cu “Apara Tatarusanu” si genunchii gruzinilor s-au inmuiat brusc! Si pentru ca lucrurile sa fie puse la punct, trei minute mai tarziu, nabadaiosul Iancu prinde o stachie de la 20 de metri si-l lasa masca pe Loria. Apoi incepe “circul Ghencea”! Stelistii s-au incapatanat sa rateze din toate pozitiille, Piovaccari, Bourceanu, Adi Popa, Szukala, Chiriches si Tanase ratand de putin cadrul portii sau ridicandu-i cota uriasului Loria.

In minutul 80, Tanase insira doi adversari si il serveste ideal pe acelasi Iancu, aflat la prima “dubla” internationala din cariera. Tanase mai zguduie o data bara portii gruzine, desi decarul ros-albastrilor ar fi meritat un gol pentru felul cum a jucat. Si pentru ca a venit vorba de Dodel, “Printul” Cristea o fi fost adus sa-l inlocuiasca? Nu de alta, dar deunazi MM Stoica declara ca nu prea vede cum Steaua ar putea sa-l mai tina pe Dodel mai ales datorita evolutiilor bune ale acestuia din ultima vreme.

Steaua castiga cu 2-0 si poate aborda mult mai linistita returul de saptamana viitoare. Meciul din mansa secunda a turului trei preliminar al Champions League se va juca pe data de 6 august, de la ora 21.30, pe National Arena din Bucuresti, si va fi transmis de postul ProTV.

DINAMO TBILISI – STEAUA BUCURESTI 0-2 (0-0)

Min. 61: Tatarusanu apara lovitura de pedeapsa executata de Xisco, penalty-ul fiind acordat dupa ce Latovlevici a comis un hent in careu.
Min.64: 0-1: La atacul imediat urmator, Gabi Iancu inscrie cu un sut sanatos de la 20 de metri, deschizand scorul.
Min.80: 0-2: Tanase patrunde frumos in careu si ii paseaza ideal lui Iancu, tanarul international roman trecandu-si in cont “dubla”.

DINAMO TBILISI: Loria – Seturidze, Kvarathelia, Ustariz, Kvirvelia – Hmaladze, Grigalasvili – Glisic, Xisco (67 Vouho), Merebasvili (87 Kocholava) – Dvali (79 Goga). Antrenor: Dusan Uhrin jr.

STEAUA BUCURESTI: Tatarusanu – Georgievski, Chiriches, Szukala, Latovlevici – Pintilii (84 Gardos), Bourceanu – Adi Popa, Stanciu (46 Iancu), Tanase – Nikolic (57 Piovaccari). Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

ARBITRU: Robert Schorgenhofer; Asistenti: Roland Bradner si Matthias Winsauer; Rezerva: Christian Dintar (toti din Austria). Delegat UEFA: Jevgenjis Milevskis (Lituania); Observator UEFA pentru arbitri: Ferenc Szekely (Ungaria)
CARTONASE GALBENE: Grigalasvili (24), Hmaladze (71) / Stanciu (42), Pintilii (45), Latovlevici (60), Szukala (64), Gardos (86)
CARTONASE ROSII: – 
STADION: “Boris Paisadze” (Tbilisi)
SPECTATORI: 18.000
STATISTICA: Suturi spre poarta: 6 / 21; Suturi la poarta: 3 / 10; Cornere: 2 / 11; Faulturi: 13 / 20

Sursa foto: prosport.ro