DINAMO v STEAUA 3-1 (2-1) / CAINII ROSII s-au impus clar in derby-ul cu marea rivala

UNICUL DERBY din fotbalul autohton isi va consuma, miercuri seara episodul cu numarul 166. DINAMO BUCURESTI si STEAUA BUCURESTI se intalnesc pe National Arena, cu incepere de la ora 20.30, intr-un moment in care valoarea celor doua rivale este mult mai apropiata decat in ultimii ani.

UPDATE: Dinamo a castigat, meritat, unicul derbyal Romaniei dupa ce a invins Steaua cu 3-1, pe National Arena. Confruntarea la care au asistat aproximativ 20 de mii de spectatori nu a impresionat printr-un joc foarte bun, insa fotbalistii celor doua echipe au avut o atitudine buna. In schimb, stelistii au pierdut pe mana gafelor incredibile din defensiva.

Formatia lui Laurentiu Reghecampf a avut un start fulgerator de meci si a obtinut un penalti inca din secunda 9, dupa ce De Amorim a fost faultat in careu de Penedo. Boldrin a transformat fara emotii penaltiul, dar Steaua a facut inexplicabil pasul inapoi. Vicecampioana s-a multumit cu putin, iar Dinamo a ajuns tot mai des in jumatatea Stelei, desi nici jocul ei nu a stralucit. Dinamo a egalat in cele din urma in minutul 37 dintr-un penalti comis de Pintilii, proaspat intrat pe teren in locul accidentatului Muniru. Hanca a sutat langa bara, iar Nita nu a putut interveni. In prelungirile primei reprize, Dinamo a trecut in avantaj, dupa o mare gafa a lui Momcilovici, care l-a pierdut din marcaj pe Nedelcearu.

Cu un joc steril, Steaua a incercat sa egaleze dupa pauza, dar a mai primit un gol dupa o faza de cascadorii rasului. In minutul 58, Tamas si Nita s-au invitat reciproc sa atace o minge la marginea careului si au sfarsit privindu-l pe Nemec cum inscrie in poarta goala. Pe final de meci, Steaua a avut posesia, insa nu a reusit sa mai revina in meci si a parasit terenul invinsa.

Dupa acest rezultat, Steaua ramane prima in clasament, dar are doar un punct peste Viitorul si CSU Craiova. In schimb, Dinamo urca pe 5, cu 29 de puncte. Etapa urmatoare, Dinamo va intalni in deplasare Gaz Metan Medias, iar Steaua va primi vizita Pandurilor.

STATISTICA DINAMO v STEAUA

De-a lungul timpului, Dinamo a castigat 55 de partide, Steaua 56, iar alte 54 de meciuri s-au incheiat la egalitate. In ceea ce priveste disputele din campionatul intern, cainii rosii stau mai bine: 46 de victorii, fata de cele 41 ale Stelei. Alte 50 de dispute s-au incheiat nedecis.

In acest moment, Steaua este liderul din Liga 1, cu 34 de puncte, in timp ce Dinamo se afla pe locul sase (ultimul care asigura prezenta in play-off) cu 26 de puncte. In ultimele cinci etape, Dinamo a castigat de trei ori, a pierdut o data si a remizat intr-o alta disputa. De cealalta parte, Steaua are doua victorii, doua remize si o infrangere in ultimele cinci meciuri din campionat.

Dinamo are un atac mai bun, cu 28 de goluri marcate (a primit 20), in timp ce Steaua a inscris de 22 de ori si a primit 11 goluri. Cel mai bun marcator al Stelei este Boldrin, cu 6 reusite, in timp ce de la Dinamo se evidentiaza Valentin Lazar si Dorin Rotariu (ambii cu cate sase goluri).

Intr-un clasament al meciurilor disputate pe propriul teren, Dinamo se afla pe locul sase, cu 14 puncte. Intr-o ierarhie a meciurilor din deplasare, Steaua se gaseste pe primul loc, cu 19 puncte (sase victorii, o remiza si o infrangere).

Pana in acest moment, in actualul sezon Dinamo a primit 5 lovituri de la 11 metri (le-a transformat pe toate), in timp ce Steaua a primit 4 si a inscris de trei ori. Meciul cu cei mai multi spectatori din actuala stagiune a Ligii 1 la fotbal a fost partida tur dintre Steaua si Dinamo, de pe “Arena Nationala”, disputa incheiata la egalitate, scor 1-1 (27.027 spectatori). La confruntarea din aceasta seara de pe National Arena sunt asteptati in jur de 25 de mii de spectatori.

In aceasta seara, DINAMO BUCURESTI este formatia gazda, iar antrenorul Ioan Andone mai are o singura dilema. In atac, Andone trebuie sa decida daca va miza pe Nemec sau Gnohere. In schimb, Andone este hotarat sa-l lase pe banca de rezerve pe Dorin Rotariu, jucator aflat pe lista de achizitii a Stelei.

De partea cealalta, STEAUA BUCURESTI l-a recuperat pe Ovidiu Popescu si tehnicianul Laurentiu Reghecampf mai asteapta doar ok-ul doctorului pentru a-l titulariza.

DINAMO v STEAUA (echipe probabile)

DINAMO BUCURESTI: Branescu – Ceccareli, Nedelcearu, Maric, Filip – Nistor, Busuladzic, Palici – Hanca, Nemec (Gnohere), Lazar.
STEAUA BUCURESTI: Nita – Popescu, Tamas, Tosca, Momcilovic – Pintilii, Muniru – Popa, Boldrin, De Amorim – Golubovic.
STADION: NATIONAL ARENA (Bucuresti)
ARBITRU: OVIDIU HATEGAN 

Sursa foto: sport