DINAMO ZAGREB-ASTRA GIURGIU 5-1 (3-0) LIVE TEXT / Le-au dat cu terenul in cap

ASTRA GIURGIU va debuta, joi seara, in grupa D a Europa League pe arena “Maksimir” din Zagreb, acolo unde elevii antrenorului Daniel Isaila vor da piept cu cea mai titrata echipa din Croatia, DINAMO. Acest meci va reprezenta o premiera pentru micuta grupare giurgiuveana care a ajuns pentru prima data in grupele unei cupe europene. 

Debutul Astrei in cupele europene a fost unul dezastruos, elevii lui Daniel Isaila facandu-se de ras pe arena Maksimir din Zagreb acolo unde au fost umiliti de echipa locala DINAMO. 

Min.90+2: GOOOOOOOOLLLLLLL DINAMO! CORIC inscrie cu un sut plasat la coltul lung! 5-1. Centralul cipriot pune capat umilintei fluierand finalul partidei.

2 minute suplimentare au fost aratate de la margine.

Min.90: Contraatac rapid al lui DINAMO. SOUDANI centreaza dar mingea este blocata de un fundas al ASTREI. ADEMI vede un cartonas galben.

Min.89: Lovitura libera pentru ASTRA. 

Min.88: Sutul aceluiasi CHITU este retinut de la radacina barei de EDUARDO.

Min.86: SOUDANI a fost surprins in spatele fundasilor romani. Algerianul, la faza imediat urmatoare, il pune la treaba pe LUNG jr.

Min.85: ASTRA incearca sa mai inscrie o data pentru a sterge impresia dezastruoasa lasata in aceasta seara.

Min.82: GOOOLLLLLL ASTRA! Centrarea lui BUDESCU este reluata in poarta de rezerva CHITU care a atacat bine coltul scurt. 4-1.

Min.81: BOUKARI a fost surprins in ofsaid.

Min.79: Multe greseli de ambele parti, insa tot croatii sunt in prim plan.

Min.76: SCHIMBARE la DINAMO: Iese ANTOLIC si intra CORIC.

In partida dintre RED BUL SALZBURG si CELTIC s-a restabilit egalitatea pentru a doua oara, 2-2. Soriano a inscris pentru austrieci in minutul 78.

Min.74: Ultima schimbare la ASTRA: Iese YAHAYA si intra FLORESCU.

Min.73: BUDESCU obtine o noua lovitura libera dupa interventia lui ANTOLIC. Sutul capitanului trimite mingea peste transversala portii croate.

Min.72: SCHIMBARE DINAMO: Iese fostul jucator al CFR-ului din Cluj, IVO PINTO si intra MACHADO.

Min.70: GOOOLLLLLL DINAMO! Mutare inspirata facuta de MAMIC. Nou intratul HENRIQUEZ evita pasul la ofsaid facut de caraghiosii fundasi ai ASTREI si inscrie pentru 4-0.

Min.68: SCHIMBARE DINAMO: Iese COP si intra HENRIQUEZ.

Min.67: Atacul purtat de BUDESCU si BOUKARI este finalizat de CHITU cu un sut fara probleme pentru EDUARDO.

Min.65: SCHIMBARE ASTRA: Isaila il scoate pe inexistentul FATAI din teren si il trimite in locul sau pe BOUKARI.

Min.64: Sutul lui W. EDUARDO este respins cu greutate de LUNG jr in corner.

Min.63: Croatii irosesc un nou atac.

Min.61: Croatii sunt opriti pentru un ofsaid la COP insa, la reluare, s-a vazut ca atacantul lui Dinamo era in pozitie regulamentara.

Celtic conduce cu 2-1 pe Salzburg! Brown in minutul 60 o readuce pe echipa scotiana in avantaj.

Min.60: Corner pentru ASTRA obtinut de JUNIOR MORAIS.

Min.58: FATAI este depasit in viteza de veteranul SIMUNIC!

Min.56: SCHIMBARE ASTRA: Iese ENACHE si intra CHITU.

Min.55: SOUDANI il faulteaza din spate pe YAHAYA si algerianul vede un cartonas galben.

Min.54: Jucatorii lui DINAMO s-au retras deliberat si prefera jocul pe contraatac.

Min.52: YAHAYA trage pe langa poarta aparata de EDUARDO.

Min.47: Meciul de pe Maksimir isi pastreaza aceleasi coordonate, croatii ataca si astralii se intrec in greseli, cu un plus pentru fundasul Pliatsikas.

In cealalta partida a grupei, Salzburg si Celtic se afla la egalitate, scor 1-1, dupa primele 45 de minute. Scotienii au deschis scorul prin Wakaso (14), austriecii au egalat prin Alan (36).

Min.46: Partida s-a reluat la Zagreb.

Este pauza la Zagreb iar scorul de pe tabela pare a fi imposibil de remontat daca ne luam dupa prestatia elevilor lui ISAILA din primele 45 de minute.

Min.45+1: GOOOOOOLLLLLL DINAMO! SOUDANI isi trece in cont un HAT-TRICK dupa ce a marcat al treilea gol in poarta lui LUNG jr. 

Min.45: Un minut suplimentar indicat de la margine.

Min.44: Giurgiuvenii incearca sa termine in atac aceasta prima repriza, insa croatii profita si iesirea lui LUNG jr este mai mult decat oportuna in fata lui W. EDUARDO.

Min.43: COP cade in marginea careului ASTREI dar nu reuseste sa-l impresioneze pe centralul cipriot.

Min.41: Sutul lui BROZOVIC este deviat si va fi un nou corner pentru gazde.

Min.40: Mingea trimisa catre FATAI este respinsa de SIMUNIC.

Min.38: ANTOLIC il faulteaza pe YAHAYA si ASTRA are o lovitura libera din marginea careului advers. Executa BUDESCU si EDUARDO respinge cu un reflex excelent. O noua ocazie pentru ASTRA.

Min.37: Corner pentru DINAMO.

Min.36: OROS primeste cartonasul galben dupa faultul asupra lui BROZOVIC.

Min.35: BUDESCU centreaza in careul advers, BEN YOUSSEF reia cu capul putin pe langa poarta croata. 

Min.34: BUDESCU este faultat de ADEMI si ASTRA are o lovitura libera.

Min.33: SOUDANI a primit un balon in figura si se resimte.

Min.30: BUDESCU pierde mingea usor si croatii pot pleca pe contraatac.

Min.28: Croatii sunt pe tot terenul, in timp astralii nu mai reusesc sa iasa din propria jumatate.

Min.26: Croatii fac un presing agresiv si incearca sa profite de faptul ca elevii lui Isaila sunt dezorientati dupa ce au primit doua goluri in numai 7 minute.

Min.24: GOOOOLLLLL DINAMO! Acelasi SOUDANI inscrie cu capul si algerianul isi trece in cont o dubla! 2-0 pentru Dinamo Zagrem

Min. 22: Corner pentru Dinamo.

Min.17: GOOOOOLLLLL DINAMO! SOUDANI se inalta dintre doi fundasi ai ASTREI si inscrie cu capul dupa centrarea foarte buna a lui IVO PINTO. 1-0 pentru DINAMO ZAGREB.

Min.14: JUNIOR MORAIS comite hent.

Min.13: Atacul Astrei se termina mai repede decat a inceput dupa ce giurgiuvenii scapa mingea in afara terenului.

Min.11: COP da pe langa minge si atacul lui DINAMO se incheie.

Min.9: BUDESCU trimite un sut bun din afara careului, EDUARDO retine in doi timpi.

Min.8: IVO PINTO il faulteaza pe DE AMORIM.

Min.6: Astra ataca pentru prima oara in acest meci.

Min.4: COP primeste un cartonas galben dupa un fault asupra lui JUNIOR MORAIS.

Min.4: Gazdele ataca in valuri, insa sutul lui SIMUNIC din careul roman este blocat de OROS.

Min.3: Dinamo obtine a treia lovitura de colt in acest debut de meci.

Min.1: Croatii obtin prima lovitura de colt, cu repetitie, a meciului.

Min.1: Meciul de debut al Astrei in grupele unei competitii europene a inceput! 

UPDATE 19.45: Tribunele arenei “Maksimir” din Zagreb arata dezolant. Conflictul dintre principalele factiuni ale galeriei lui Dinamo sunt in continuare in conflict cu oficialii echipei si, in aceste conditii, continua sa boicoteze meciurile favoritilor. La aceasta ora in tribune nu sunt mai mult de 10000 de oameni.

UPDATE 19.40: In singurul meci care se disputa la aceasta ora in grupele Europa League, Qarabag si Saint Etienne se afla la egalitate, scor 0-0 la pauza.

UPDATE 19.10 : S-au anuntat ECHIPELE de START:

DINAMO ZAGREB:  Eduardo – Ivo Pinto, Sigali, Simunic, Pivaric – Brozovic, Ademi – Soudani, Antolic, W. Eduardo – Cop. Antrenor: Zoran Mamic.
ASTRA GIURGIU: Lung jr – Pliatsikas, Ben Youssef, Oros, Junior Morais – Yahaya, Laban – Enache, Budescu, De Amorim – Fatai. Antrenor: Daniel Isaila.

Intr-o grupa cu Dinamo Zagreb, FC Red Bull Salzburg si Celtic Glasgow echipa din Giurgiu pare a avea sanse mici de calificare. Totusi, “dracii negrii” au reusit sa elimine pe Slovan Liberec si Olympique Lyon, astfel ca pot crede in sansa lor.

Cu exceptia stoperului Valerica Gaman, care este incert, nu sunt probleme de lot in tabara oaspetilor. La Cluj, antrenorul Daniel Isaila a folosit cuplu de fundasi centrali Alassane Touré – Cristian Oros, dar la Zagreb va miza pe Syam Ben Youssef – Cristian Oros.
Portarul grec Giannis Arabatzis, mijlocasul Marian Cristescu si atacantul Denis Alibec nu vor putea juca in grupele Europa League, nefiind inscrisi pe lista UEFA. De cealalta parte, antrenorul Zoran Mamic nu il va putea folosi pe fundasul central Simunovic, acesta fiind accidentat.
In 6 meciuri disputate in Europa League, “alb-negrii” au pierdut o singura data (0-2 cu Maccabi Haifa).

CITESTE SI: STEAUA – AALBORG, ora 22.05, Digisport, Dolcesport, LIVE TEXT MONDO NEWS / Debut in liniste

“Ne asteapta un joc extrem de greu, suntem constienti de acest lucru, dar asta nu ne sperie. Suntem fara experienta, asta e clar, in competitiile europene, comparativ cu adversarii nostri, dar putem compensa printr-o dorinta foarte mare de afirmare”, a declarat Daniel Isaila inaintea acestui meci.

“Ne asteapta un meci dificil, Astra este un adversar de calitate. Vrem sa incepem cu o victorie si vom face totul pentru a o obtine. Suntem pregatiti si cred in calitatea noastra. Respectam adversarul, l-am analizat in detaliu. Cel mai periculos jucator de la Astra este Enache, dau au si alti jucatori buni. In ofensiva joaca foarte rapid. Pot spune ca rar am vazut o echipa cu atat de multi jucatori rapizi pe faza de atac. Simunovic are probleme si nu va juca in meciul cu Astra. Speram sa vina cat mai multa lume la stadion, iar fanii sa faca o atmosfera frumoasa. Cred ca Dinamo Zagreb are in acest moment cea mai buna echipa din istorie”, a prefatat si Zoran Mamić disputa de pe “Maksimir”.

CITESTE SI: EUROPA LEAGUE: ASTRA debuteaza in grupe pe terenul lui DINAMO ZAGREB. PROGRAM COMPLET 

DINAMO ZAGREB – ASTRA GIURGIU (echipe probabile):
DINAMO ZAGREB: Eduardo – Ivo Pinto, Sigali, Simunić, Pivarić – Brozović, Ademi, Paulo Machado – Wilson Eduardo, Antolić, Čop. Antrenor: Zoran Mamić
ASTRA GIURGIU: S. Lung jr. – Pliatsikas, Oros, Ben Youssef, Júnior Morais – Laban, Yahaya – Enache, Budescu, William de Amorim – Fatai. Antrenor: Daniel Isaila

STADION: “MAKSIMIR” (Zagreb)
ARBITRI: Leontios Trattou. Asistenti: Michael Soteriou, Athinodoros Ioannou. Aditionali: Christos Nicolaides, Demetris Masias. Rezerva: Sotiris Viktoros.

Partida dintre DINAMO si ASTRA va incepe de la ora 20.00 si va fi transmisa de Pro Tv, confruntarea putand fi urmarita si in format LIVE TEXT pe MONDO NEWS.

Sursa foto: uefa.com