Dinastia Peugeot renunta la compania pe care o detine de 200 de ani?

Familia fondatoare a concernului Peugeot Citroen este dispusa sa cedeze controlul marelui fabricant de autovehicule catre un alt mare constructor mondial, General Motors.

Conform presei internationale, familia Peugeot, care a pus bazele companiei in 1810, detine acum 24.5% din actiuni, avand 38.1% drepturi de vot in consiliul de conducere al concernului care se lupta acum pentru supravietuire, decizia pentru cedarea catre General Motors fiind luata tocmai pentru a salva compania.

Desi reprezentantii celor doua mari companii au refuzat sa comenteze speculatiile aparute in presa, sursele au declarat pentru Reuters ca americanii au cerut ca inainte de a pompa capital in compania franceza sa aiba mana libera in ceea ce priveste capacitatea de productie.

Actiunile Peugeot s-au depreciat, conform adevarul.ro, cu 77% in ultimii doi ani, iar datoria sa a fost clasificata drept „junk“ de aproape toate agentiile mari de rating de la inceputul anului 2012, General Motors investind deja 1 miliard de euro in actiuni cumparate de la concernul francez.

Sursa foto: telegraph.co.uk