DINCU: Guvernul vizeaza prin PROIECTUL DE BUGET acoperirea NECESITATILOR cele mai stringente ale Romaniei

NOUL GUVERN vizeaza prin PROIECTUL DE BUGET pe 2016 acoperirea NECESITATILOR CELE MAI STRINGENTE ale ROMANIEI, inclusiv in acoperirea prin fonduri de la BUGET a unor ZONE “ALBE” de investitii, a precizat luni vicepremierul VASILE DINCU, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, luni, la finalul intalnirii cu senatorii PSD si cei ai UNPR.

“Am discutat si despre venitul minim garantat, am vorbit despre faptul ca la Ministerul Finantelor nu a disparut aceasta optiune. Nu era nici in bugetul trecut optiunea aceasta. Se face un studiu de impact si, in functie de rezultatele acestuia, se va vedea nivelul la care se va ajunge cu venitul minim garantat. Deci nu s-a renuntat la acest lucru. Sigur ca in mod normal grupul social-democrat are si o serie de nemultumiri legate de asta. Dar,, in principiu, nu au existat modificari substantiale, sa spunem, in ceea ce priveste bugetul Romaniei din acest moment. Este un buget pentru necesitatile Romaniei, pe care l-a surprins si Guvernul social-democrat, sa spunem asa. Si, sigur, cu unele prioritizari diferite, cu alta conceptie, noul Guvern pana la urma incearca acelasi lucru, sa nu faca o dominanta ideologica, sa nu determine ideologic asta, ci sa mearga la necesitatile noastre cele mai stringente”, a declarat vicepremierul, intrebat daca in discutiile cu parlamentarii social-democrati acestia au conditionat votarea proiectului de buget de anumite teme cum ar fi cea a salariului minim pe economie.

CITESTE SI: VASILE DANCU: AM FOST SI SUNT UN INTELECTUAL DE STANGA

Dincu a adaugat ca, in cadrul elaborarii proiectului de buget pe 2016, actualul Executiv a avut in vedere si o analiza a tipurilor de investitii care nu sunt acoperite financiar.

“Ceea ce s-a incercat acum, mai ales la zona de investitii, (n.r. a fost) sa vedem care sunt tipurile de cheltuieli, tipurile de investitii care nu sunt acoperite, de exemplu, de fondurile europene si sa le acoperim mai degraba din bugetul de stat, pentru ca sa nu ramana zone albe, fara dezvoltare in Romania. Continuam aceste analize pe tipuri de programe si incercam sa vedem zonele care raman neacoperite. (…) Exista diferente intre judete in ceea ce priveste investitiile, exista diferente si de activism (…) si noi va trebui sa corectam toate aceste lucruri”, a mai declarat ministrul Dezvoltarii Regionale.

Sursa foto: jurnalul

DINCU: Guvernul vizeaza prin PROIECTUL DE BUGET acoperirea NECESITATILOR cele mai stringente ale Romaniei