Dinel Staicu a fost pus sub urmarire penala pentru dare de mita

dinel_staicu

Dinel Staicu a fost pus sub urmarire penala pentru dare de mita si urmeaza sa fie prezentat judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva, anunta televiziunile de stiri.

Dinel Staicu a fost audiat, marti, la DNA in dosarul in care judecatoarea Veronica Cirstoiu este acuzata ca ar fi luat mita pentru a interveni in anularea condamnarii la sapte ani de inchisoare cu executare primita de Staicu in dosarul BIR.

La intrarea in sediul DNA, Staicu a declarat ca se asteapta sa fie arestat si a recunoscut ca atat el, cat si fratele sau, au dat mita.

“Este vorba despre 1 milion si jumate. Fratele meu atat a pus la bataie. Nu eram tinut la curent, aveam o solutie de neincepere a urmaririi penale. N-am fugit, am ramas in strainatate. Nu este ceea ce ati dat in presa, ca e cea mai mare mita. E o mega escrocherie. Ambele avocate au dosare de inselaciune. Eu oricum ma alegeam cu aceasta condamnare. Fratele meu a fost crescut ca si copilul meu. El a a vrut sa faca o fapta buna, pacatul meu este ca i-am prezentat aceasta avocata. Avocatele faceau testul: da-ne 100.000 ca scapam luna asta, da-ne 500 de mii ca scapam luna asta si tot asa timp de doi ani. Eu n-am avut niciodata bani, am avut actiuni lichide. Am avut avocati oameni ca lumea, nu am urmarit ce face el. Aseara am primit bilet de la fratele meu si mi-a spus ca el vrea sa recunoasca tot si e bine sa spun si eu tot adevarul. E vorba de un milion jumate. Avocatele si-au tras peste 1 milion 300 de mii. Eu ma indoiesc ca acesti bani au ajuns la judecatoare, altfel nu trenau mereu la termenul viitor. Cresteau mereu scara valorii mitei de fiecare data. Ma astept si voi cere sa fiu arestat”, a declarat Dinel Staicu. 

Judecatoarea Veronica Cirstoiu este acuzata de cerere si luare de mita, sumele vehiculate ridicandu-se la 1.500.000 de euro. In dosar apare si numele judecatoarei Sofica Dumitrascu, cea care l-a eliberat in 2006 pe Omar Hayssam.

Foto: Antena 3