Dinel Staicu, inainte de audieri: Fratele meu vrea sa recunoasca mita data la judecatoare

dinel_staicu

Dinel Staicu este audiat marti la DNA, in cazul judecatoarei spagare de la Curtea de Apel Bucuresti. La intrarea la audieri, Dinel Staicu a declarat ca se considera nevinovat, insa pe de alta parte a recunoscut ca fratele sau a dat spaga judecatoarei. 

Dinel Staicu sustine ca are sanse sa ajunga din nou in spatele gratiilor, astfel ca a venit pregatit cu tot cu bagaje. In fata presei, el a marturisit ca doreste sa fie arestat si chiar va cere acest lucru.

Dinel Staicu a mai spus, inainte de a intra la audieri in sediul DNA, ca a stat de vorba cu fratele sau, care a dus mita la judecatoare, si a dezvaluit ca acesta va recunoaste ca a dat spaga. El a mai spus ca fratele sau a fost mereu inselat de judecatoare, care au cerut tot mai multi bani, timp de 2 ani. 

“Este vorba despre 1 milion si jumate. Fratele meu atat a pus la bataie. Nu eram tinut la curent, aveam o solutie de neincepere a urmaririi penale. N-am fugit, am ramas in strainatate. Nu este ceea ce ati dat in presa, ca e cea mai mare mita. E o mega escrocherie. Ambele avocate au dosare de inselaciune. Eu oricum ma alegeam cu aceasta condamnare. Fratele meu a fost crescut ca si copilul meu. El a a vrut sa faca o fapta buna, pacatul meu este ca i-am prezentat aceasta avocata. Avocatele faceau testul: da-ne 100.000 ca scapam luna asta, da-ne 500 de mii ca scapam luna asta si tot asa timp de doi ani. Eu n-am avut niciodata bani, am avut actiuni lichide. Am avut avocati oameni ca lumea, nu am urmarit ce face el. Aseara am primit bilet de la fratele meu si mi-a spus ca el vrea sa recunoasca tot si e bine sa spun si eu tot adevarul. E vorba de un milion jumate. Avocatele si-au tras peste 1 milion 300 de mii. Eu ma indoiesc ca acesti bani au ajuns la judecatoare, altfel nu trenau mereu la termenul viitor. Cresteau mereu scara valorii mitei de fiecare data. Ma astept si voi cere sa fiu arestat”, a declarat Dinel Staicu.

Foto: Antena 3