Dinel Staicu a fost retinut pentru 24 de ore pentru dare de mita

Dinel Staicu a fost retinut, marti seara, pentru dare de mita, de procurorii DNA Bucuresti in dosarul in care judecatoarea Veronica Cirstoiu a fost arestata preventiv, informeaza postul Romania Tv.

Dinel Staicu a venit, marti la DNA, pentru a da declaratii in dosarul in care judecatoarea Veronica Cirstoiu este acuzata ca ar fi luat mita ca sa intervina in anularea condamnarii la sapte ani de inchisoare cu executare primita de Staicu in dosarul BIR. Staicu a declarat inca inainte de a intra la audieri ca se asteapta sa fie arestat.

“Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa comunice ca procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus retinerea pentru 24 de ore si au pus in miscare actiunea penala fata de STAICU DINEL, om de afaceri, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de dare de mita si fata de POPESCU CARMEN IOANA, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de complicitate la infractiunea de dare de mita.

Cei doi inculpati urmeaza a fi prezentati cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile la Curtea de Apel Bucuresti.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situaţie, sa infranga principiul prezumţiei de nevinovatie”.

Dinel Staicu a recunoscut ca fratele sau a dat bani pentru a-l elibera si a declarat ca cere el insusi sa fie arestat.

Sursa foto: adevarul.ro