Dupa CANICULA, ANM a anuntat si un COD GALBEN de FURTUNI! TEMPERATURI SCAD SIMTITOR

Meteorologii anunta ca, incepand de sambata, in mai multe zone din tara, vor avea loc furtuni violente. Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben de furtuni valabil de sambata de la ora 21:00 pana duminica la ora 9:00. Acesta vizeaza sudul Banatului, local Transilvania si Moldova, precum si zona Carpatilor Meridionali si cea mai mare parte a Orientalilor.

UPDATE: Dupa cateva zile de foc, meteorologii ajunta o scadere simtitoare a temperaturilor. Luni, in Capitala, vor fi cu aproape 20 de grade mai putin decat sambata. Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sambata, mai multe CODURI de FURTUNA valabile pentru urmatoarele zile in aproape toata tara. Duminica, in Capitala vor fi cu aproape 10 grade mai putin fata de sambata. In timpul zilei se vor inregistra 32 de grade, iar noaptea 19 grade.

Iata temperaturile maxime din cateva orase ale tarii:

Brasov: 24 grade
Constanta: 28 grade
Suceava: 28 grade
Baia Mare: 25 grade
Cluj-Napoca: 28 grade
Pitesti: 31 grade
Sibiu: 27 grade
Iasi: 29 grade

Galati: 30 grade
Arad: 29 grade
Ploiesti: 31 grade
Timisoara: 30 grade
Craiova: 34 grade
Drobeta-Turnu Severin: 33 grade
Giurgiu: 32 grade

Luni o sa fie chiar racoare in Bucuresti. Meteorologii anunta 23 de grade in timpul zilei si 17 noaptea. De asemenea, inceputul saptamanii vine cu ploi in Capitala.

Iata ce temperaturi se vor inregistra, luni, si in alte mari orase:

Brasov: 18 grade
Constanta: 27 grade
Suceava: 22 grade
Baia Mare: 23 grade
Cluj-Napoca: 22 grade
Pitesti: 21 grade
Sibiu: 19 grade
Iasi: 24 grade
Galati: 26 grade
Arad: 26 grade
Ploiesti: 23 grade
Timisoara: 26 grade
Craiova: 22 grade
Drobeta-Turnu Severin: 23 grade
Giurgiu: 23 grade.

STIRE INITIALA

Aici vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, averse ce vor avea si caracter torential si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 15…20 l/mp si punctiform 35…45 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restranse si in restul teritoriului, cu precadere in nordul Olteniei si al Munteniei.

De duminica de la ora 20:00 pana luni la 23:00, va fi in vigoare un cod portocaliu de furtuni in judetele Gorj, Valcea, Mehedinti, Dolj, Olt, Arges, Dambovita, Prahova, Teleorman si zona de munte a judetelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brasov, Covasna si Buzau. In aceeasi perioada, in sudul Banatului, jumatatea estica a Munteniei, in cea mai mare parte a Moldovei si local in Transilvania va fi in vigoare un cod galben de furtuni. Deocamdata este in vigoare un cod rosu de canicula, valabil pentru Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Galati, Braila, Vaslui, Iasi, zona joasa de relief a judetelor Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau, Neamt si Bucuresti.

Sursa foto: realitatea