DINU PATRICIU a MURIT la varsta de 64 de ani. Mesaj din partea FAMILIEI. UPDATE

DINU PATRICIU, afacerist, politician si unul dintre cei mai bogati oameni din Romania, a MURIT marti dimineata la varsta de 64 de ani intr-un spital din Londra.

UPDATE 12.36: “DINU PATRICIU a decedat intr-un spital din Londra, cu o posibila infectie posttransplant, fiind exclusa orice culpa medicala. DINU PATRICIU a decedat in Spitalul Royal Free Hospital din Londra, unde mergea frecvent la control pentru monitorizarea starii de dupa transplant”, a spus profesorul dr. Mihai Voiculescu, prieten de peste 30 de ani cu omul de afaceri si cel care de peste 20 de ani il ingrijea pentru diverse probleme medicale.

Profesorul Voiculescu a precizat ca problemele hepatice ale lui DINU PATRICIU au aparut in ultimii trei ani, timp in care am facut mai multe investigatii la Spitalul AKH din Viena, la Spitalul Niguarda din Milano, dar si la Londra.

“Intrucat starea sanatatii nu era buna, am inceput pregatirea pentru transplant. In urma cu un an si jumatate, DINU PATRICIU a fost supus unei interventii de transplant hepatic in spitalul din Milano. Problemele de serviciu insa l-au determinat sa monitorizeze starea de sanatate intr-un spital din Londra, respectiv Royal Free Hospital”, a declarat prof. Voiculescu, citat de Mediafax.

El a mai spus ca probabil la DINU PATRICIU au aparut complicatii posttransplant.

“Este posibil, pe stare imunologica scazuta sa fi dezvoltat o infectie. Ceea ce pot sa spun este ca a beneficiat de cea mai buna ingrijire si este exclusa orice culpa medicala”, a precizat prof. Voiculescu.

Surse apropiate familiei spun ca este posibil ca DINU PATRICIU sa fie inmormantat la Londra.

UPDATE 12.23: Familia lui DINU PATRICIU a transmis un comunicat in legatura cu decesul acestuia pe care il reproducem mai jos:

“DINU PATRICIU, unul dintre cei mai cunoscuti si influenti intreprinzatori si oameni de afaceri din Romania ultimilor 25 de ani, s-a stins din viata intr-o clinica londoneza. La 3 august implinise 64 de ani.

DINU PATRICIU a murit inconjurat de membrii familiei, in urma unei infectii pulmonare, pentru care fusese spitalizat in ultimile zile.

Funeraliile lui DINU PATRICIU vor avea loc in cercul restrins al familiei. Pe aceasta cale, familia face un apel indoliat la respectarea dorintei defunctului ca ultimul sau drum sa ocoleasca neintelegerile, lipsa de decenta si agresivitatea de care acesta a avut prea mult parte, in ultimii ani de viata si suferinta.

Multumim pe aceasta cale tuturor celor care l-au cunoscut, apreciat si respectat.

Dumnezeu sa-l ierte!

Familia Patriciu”

DINU PATRICIU suferea de foarte multa vreme de cancer si in toata perioada in care nu avea procese in Romania cu fosta lui sotie mergea la Londra la tratament. Rand pe rand, el a vandut sau a inchis afacerile pe care le-a avut in Romania si petrecea cea mai mare parte a timpului la Londra. Din momentul in care starea sa de sanatate s-a agravat Dinu Patriciu a preferat tratamentul medicilor din Londra.  

Astfel, el era internat intr-o clinica speciala din Londra. In decembrie 2012 el a suferit  o interventie prin care i s-a facut un transplant de ficat la un spital din Milano.

In anul 1990, DINU PATRICIU a devenit membru fondator al PNL. In legislatura 1990-1992, a fost ales ca deputat de Timis pe listele PNL. A facut parte din Comisia pentru administratie centrala si locala, amenajarea teritoriului si urbanism si din Comisia pentru echilibru ecologic si protectia mediului.

In legislatura 1992-1996, DINU PATRICIU a fost ales ca deputat de Dambovita pe listele Conventiei Democrate Romane. A fost lider al Grupului parlamentar al Partidului Liberal 1993 si al Partidului Aliantei Civice (octombrie 1992 – decembrie 1994) si a facut parte din Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic (pana in noiembrie 1995) si din Comisia pentru buget, finante si banci (din noiembrie 1995).

In 1996, Patriciu a candidat la functia de primar general al municipiului Bucuresti, ca reprezentant al PL ’93.

DINU PATRICIU a fost deputat si in legislatura 2000-2004, fiind ales ca reprezentant al PNL. A facut parte din Comisia pentru industrii si servicii pana la data de 18 iunie 2003, cand a demisionat din calitatea de membru al Parlamantului Romaniei pe motiv de incompatibilitate si a fost inlocuit de catre Adrian Emanuil Semcu.

DINU PATRICIU s-a retras in anul 2003 din Parlament si din viata politica activa pentru a se putea dedica afacerilor.

Patriciu detinea active imobiliare in Germania, Suedia sau Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro in mijlocul crizei. In Romania, portofoliul imobiliar al lui Dinu Patriciu cuprindea Romana Offices, Cubic Center si Evo Center (in Pipera), Baneasa Business Center, Cascade Offices (Buzesti) sau Floreasca 2 Business Center. Totodata, omul de afaceri a detinut impreuna cu fondul AIG/Lincoln cladirea de birouri Lakeview din Floreasca vanduta in anul trecut fondului NEPI.