Dinu Patriciu, criticat de Grigore Cartianu: A avut o viziune megalomanica asupra industriei media

Omul de afaceri Dinu Patriciu este criticat de Grigore Cartianu. Fostul redactor-sef la al ziarului „Adevarul” sustine ca Patriciu a avut o viziune megalomatica asupra industriei media din Romania si a afirmat ca nu a calibrat trustul pentru vremuri de criza, desi el era cel care prognoza ca va veni criza economica.

“A gresit in doua locuri. N-a estimat corect evolutia economiei mondiale si romanesti, n-a calibrat trustul pentru vremuri de criza, desi tot el proorocea, inaintea altora, ca intram in criza. Era informat, vorbea despre colapsul bulei imobiliare, dar afacerea Adevarul se comporta ca si cum nu venea nicio criza.

Si apoi, faptul ca a avut o viziune megalomanica asupra industriei media. De exemplu, miza pe bugete prea mari de publicitate, miza pe un public enorm care in Romania nu exista, miza pe difuzare cu 80.000 de puncte de vanzare, zicea ca orice butic poate difuza presa si ca lumea e innebunita sa cumpere ziare, dar nu are de unde. A avut prea putin realism si prea multa megalomanie”, a declarat Grigore Cartianu.

Cartianu mai spune ca omul de afaceri Dinu Patriciu a avut mana proasta la oameni, motiv pentru care multi l-au furat, chiar dintre angajatii sai.

„Intr-adevar, Patriciu are o problema de morala – pe langa cea juridica – in relatia cu partenerii de afaceri carora nu le-a dat banii, pe unii i-a bagat in faliment. El a avut si o mana proasta la oameni. Multi l-au capusat de l-au rupt. Multi l-au furat pe Patriciu, chiar dintre cei angajati de el, personal”, a mai spus Cartianu. 

Averea omului de afaceri Dinu Patriciu s-a diminuat de aproape 5 ori, in ultimul an, de la aproximativ 8-900 de milioane de euro (locul 3 in clasamentul de anul trecut), pana la 145 milioane euro (locul 15 in clasamentul din acest an), conform Topului Forbes 500 de miliardari din acest an.

Foto: dcnews.ro