DINU PATRICIU, REACTII din partea politicienilor dupa MOARTEA sa

Politicienii care l-au cunoscut si au lucrat alaturi de DINU PATRICIU au transmis o serie de mesaje dupa anuntul mortii sale.

“M-ati luat prin surprindere. Suntem alaturi de familia indoliata. Dinu Patriciu a fost un om de dreapta, cu rol extrem de important in ceea ce priveste liberalismul politic si economic. A fost un om care si-a afirmat fara complexe aderenta la ideile de dreapta si a rostit raspicat cuvantul „capitalism“ cand altor le era frica sa-l pronunte. Dumnezeu sa-l odihneasca“, a declarat ALINA GORGHIU, purtatorul de cuvant al PNL.

“Cancerul l-a doborat. Stiam ca e intr-o situatie foarte grea si iata ca nu a reusit sa mai faca fata si la aceasta incercare. A trecut prin multe. Sa stiti ca in martie 1990 eu am dat Decretul 54 care a deschis posibilitatea de a crea intreprinderi private in Romania, a fost un act legislativ extrem de important pentru libertatea economica in Romania si el a tinut sa aiba titlul 001. A avut primul titlu de intreprindere libera privata din Romania. A ajuns foarte departe datorita unui mare talent, unei capacitati exceptionale de a construi. A fost singurul om de afaceri din Romania cu anvergura internationala“, a spus senatorul PNL PETRE ROMAN.

Citeste si: DINU PATRICIU a MURIT la varsta de 64 de ani. Mesaj din partea FAMILIEI. UPDATE

“Condoleante familiei lui Dinu Patriciu, sa fie tari, sa treaca peste aceasta incercare. Am fost prieten cu Patriciu, l-am considerat cel mai puternic exponent al liberalismului. Din pacate, am avut o tranzitie ezitanta, lenta, daca erau mai multi ca Dinu Patriciu, Romania ar fi ajuns foarte departe!“, a aratat vicepresedintele PNL LUDOVIC ORBAN.

“Am pastrat foarte bune relatii pana cand, din nefericire, el s-a imbolnavit. Am stiut ca boala e grava, chiar dupa ce a facut transplantul de ficat si, dupa aceea, probabil ca si datorita situatiei de familie in care nici el nu a fost foarte fericit, de la inceputul anului, s-a izolat la Londra si stiu bine ca nu numai cu noi, dar cu niciunul din apropiatii lui. Din ianuarie, pur si simplu, nu mai stiam nimic de el. Suntem extrem de indurerati, a fost un prieten bun“, a declarat presedintele de onoare al PNL, MIRCEA IONESCU QUINTUS.

“La inceputul anilor 1990, am reinnoit toata legislatia tarii. In aceasta activitate, Patriciu s-a dovedit un om foarte activ. Era alaturi de oamenii in varsta, doi tineri care s-au afirmat activ, Dinu Patriciu si Tariceanu. Era student la Arhitectura, stiu ca era foarte apreciat. El era cunoscut din acest punct de vedere. A fost un om prezent, activ. Dupa aceea, a intrat in afaceri, iar legaturile noastre erau sporadice. Relatiile noastre s-au rarit apoi substantial“, a spus ION ILIESCU.

Citeste si: SECRETELE din viata lui DINU PATRICIU. Detalii ULUITOARE despre AMANTA omului de afaceri

”L-am cunoscut pe DINU PATRICIU in 1990, impreuna am facut cu Dinu atat politica, cat si afaceri. In ceea ce priveste afacerile, el s-a dovedit a fi cel mai performant om din Romania, este singurul roman care in ultimii 25 de ani a facut o tranzactie de peste un miliard de euro, de departe cea mai mare performanta in domeniul economic. In domeniul politic a fost permanent un om cu vederi liberale, un liberal de dreapta, ca si mine, care a facut atat lucruri bune, care a facut si greseli, cu totii am facut si lucruri bune si greseli. In ultima perioada s-a retras complet si s-a preocupat numai de sanatate, din pacate organismul nu a rezistat”, a spus Viorel Catarama.

“Sunt extrem de afectat. Mi-a fost nas, nasul copiilor mei. Un prieten de 24 de ani. Putina lume l-a cunoscut la adevarata lui dimensiune. Toata lumea a vazut in el un politician, uneori un politician prea dur. In 1990 a fost primul care a solicitat terapia de soc. Poate ca Romania, daca s-ar fi taiat atunci coada cainelui, ar fi avut o alta soarta. Foarte putini oameni stiu ca DINU PATRICIU a fost unul dintre marii arhitecti ai lumii, a avut nenumarate premii internationale. (…) Constructiile pe care le-a facut dainuie in strainatate si in tara. Era un desenator desavarsit, iar in ultimii cativa ani, de cand boala a inceput sa-l doboare, a pictat. Are o adevarata galerie de arta cu propriile picturi la Londra, unele sunt neterminate”, a spus SORIN ROSCA STANESCU.

“Azi s-a stins din viata fostul nostru coleg si prieten liberal, DINU PATRICIU. Membru al echipei care a contribuit substantial la renasterea PNL si a liberalismului in Romania dupa Revolutia din 1989, DINU PATRICIU s-a angrenat cu curaj si perseverenta intr-o lupta deloc simpla, deloc usoara, cu un sistem care nu dorea nici prea multa democratie si nici libertate economica. Practicant al unei profesii liberale, DINU PATRICIU a fost nu numai unul dintre cei mai proeminenti liberali, dar a reusit intr-un mod exceptional si ca intreprinzator. In ciuda faptului ca am avut adesea pozitii si opinii politice diferite in momente importante ale miscarii liberale, care au si dus la separarea drumurilor noastre, ii pastrez lui Dinu o amintire frumoasa. Dumnezeu sa-l odihneasca!”, a spus CALIN POPESCU TARICEANU.

Sursa foto: evorba.ro