DINU PESCARIU si GHEORGHE STEFAN, o noua CONFRUNTARE la DNA. UPDATE

Omul de afaceri DINU PESCARIU a venit joi din noul la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a fi audiat in DOSARUL MICROSOFT.

UPDATE 16.00: Catalin Dancu, unul dintre avocatii lui Gheorghe Stefan, a declarat la sfarsitul audierilor ca declaratiile de joi confirma existenta unui trafic de influenta.  

“Dinu Pescariu a făcut o declaratie, iar domnul Gheorghe Stefan a afirmat ca este in totalitate adevărat ceea ce domnul Pescariu a declarat azi. Declaratia de astazi confirma ca avem intr-adevar un trafic de influenta real si ca ceea ce a spus Gabriel Sandu este adevarat”, a spus Dancu.

De asemenea, Dancu a tinut sa precizeze ca clientul sau nu a facut niciun denunt. “Gheorghe Stefan nu a facut niciun denunt, ca sa clarificam public si aceasta situatie, nu are niciun denunt facut domnul Gheorghe Stefan. Domnul Gheorghe Stefan a raspuns la ceea ce a fost intrebat in legatura cu tot cazul procesual, dar nu este niciun denunt. Si-a recunoscut vinovatia”, a declarat avocatul.

Avocatul a precizat ca GHEORGHE STEFAN a recunoscut ca si el a finantat campania electorala a PDL din 2009. “Da, si dumnealui a finantat partidul. Nu spune nimic despre Traian Basescu, nu s-a discutat nici de domnul Blaga, nici de domnul Basescu. Nu isi aminteste cat a dat, pentru ca platile nu au fost facute de el. Asta se urmareste acum, sa verificam cine a facut aceste plati. Au fost discutii in legatura cu platile catre PDL, titularul si autorul lor fiind Dorin Cocos, iar Gheorghe Stefan nu cunoaste cum s-au facut platile catre PDL. El cunoaste ca s-au facut plati, dar nu este implicat in mod direct. Stie din discutiile de la DNA si din cele recunoscute de Dorin Cocos”, a spus avocatul, potrivit hotnews.ro.

Potrivit avocatului, procurorii DNA nu au inceput sa verifice modul de finantare a campaniei electorale a PDL din 2009.

Totodata, la sediul DNA a fost adus si primarul suspendat al orasului Piatra Neamt, GHEORGHE STEFAN. Potrivit avocatului acestuia, declaratiile date de cei doi in DOSARUL MICROSOFT urmeaza sa fie CONFRUNTATE.

DINU PESCARIU si GHEORGHE STEFAN au fost pusi fata in fata la DNA si miercuri.

Citeste si: GHEORGHE STEFAN, confruntare cu DINU PESCARIU, la sediul DNA. UPDATE

DINU PESCARIU, unul dintre denuntatorii ELENEI UDREA, sustine ca i-ar fi oferit 500.000 de euro fostului ministru, pentru ca acesta sa il ajute, in urma cu cativa ani, pentru rezolvarea unor probleme in justitie.

GHEORGHE STEFAN este in arest preventiv din 29 octombrie 2014, in DOSARUL MICROSOFT, in care este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani.

Citeste si: Dorin COCOS a mai facut un DENUNT, intr-un alt dosar

Instanta suprema a decis, luni, prelungirea masurii arestului preventiv pentru GHEORGHE STEFAN pe o perioada de 30 zile, incepand cu 26 februarie pana la 27 martie, la cererea procurorilor DNA, hotarare care poate fi contestata tot la Inalta Curte de Casatie si Justitie.