Diplomat roman, implicat intr-un accident rutier! Fiul sau se afla in stare grava

Cristian Istrate, seful misiunii permanente a Romaniei pe langa organizatiile internationale de la Viena, a fost implicat, in cursul zilei de azi, intr-un grav accident rutier pe DN1, masina diplomatului, in care se afla impreuna cu sotia si cei doi copii, fiind lovita de un alt automobil.

Diplomatul roman si familia sa a fost implicat intr-un grav accident rutier pe raza comunei sibiene Avrig, cel mai mare dintre baietii sai fiind internat in spitalul judetean Sibiu in stare foarte grava. Ambasadorul Cristian Istrate conducea regulamentar autoturismul inmatriculat in Austria in momentul in care a fost lovit frontal de un alt autovehicul care a facut o depasire nepermisa.

Cristian Istrate, sotia sa si fiul cel mare, in varsta de 23 de ani, au fost dusi de urgenta la Spitalul Judetean Sibiu, in timp ce mezinul familiei, in varsta de 14 ani, a fost transportat la spitalul de Pediatrie din Sibiu dupa ce a fost scos dintre fiarele masinii unde ramasese incarcerat.

Conform ultimelor informatii prezentate presei de medicii din Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Sibiu, tanarul de 23 de ani este cel mai afectat, baiatul cel mare al ambasadorului Istrate suferind multiple leziuni, traumatisme si contuzii, starea sa fiind una foarte grava.

“O femeie care conducea o masina inmatriculata in Bistrita a intrat in depasirea neregulamentara a unui TIR, moment in care din fata venea un autoturism care circula regulamentar. Cele doua masini s-au ciocnit, cinci persoane fiind ranite” a declarat Luciana Baltes, purtatorul de cuvant al IPJ Sibiu.

Ulterior acestei declaratii surse din cadrul anchetei demarate au confirmat pentru Mediafax ca este vorba de ambasadorul Cristian Istrate, seful misiunii diplomatice a Romaniei pe langa organizatiile internationale de la Viena, si de familia domniei sale.

Cristian Istrate a mai ocupat functia de ambasador al Romaniei in Norvegia, intre anii 2006-2011.

Sursa foto: tribuna.ro