Directoarea de la Scoala 10 a demisionat din functie

Camelia Fercu, directoarea Scolii numarul 10 “Maria Rosetti” din Bucuresti, implicata in scandalul generat de invatatoarea Dana Blandu, a demisionat, joi, dupa ce in aceeasi zi contractul de detasare i-a fost suspendat de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Intr-o conferinta de presa, reprezentatul Inspectoratului Scolar a declarat: “Consiliul de administratie al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB – n.red.) a hotarat incetarea detasarii doamnei Fercu Camelia din functia de directoare la scoala ‘Maria Rosetti’, incepand cu data de 13 ianuarie 2014. Exista si solicitarea acesteia cu privire la acest aspect”.

Camelia Fercu, directoarea Scolii numarul 10 “Maria Rosetti” din Capitala, ar fi vrut sa evite o eventuala decizie de acest gen din partea Inspectoratului Scolar Bucuresti, care a demarat o ampla ancheta la institutia de invatamant. 

Directoarea a inaintat documentul Sefului Inspectoratului, iar potrivit Antena 3, data inscrisa in document este 13 ianuarie, ceea ce inseamna ca incepand de saptamana viitoare Camelia Fercu nu isi va mai exercita atributiile de conducere in cadrul scolii.

Contractul de detasare a directoarei scolii nr. 10 din Capitala a fost suspendat de Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), joi, chiar in ziua cand ar urma sa fie cunoscute rezultatele anchetei facute de ISMB in cazul invatatoarei acuzate ca cerea cadouri de la parintii elevilor.

Surse din cadrul Scolii nr. 10 au declarat, pentru Mediafax, ca ISMB a luat hotararea de a suspenda contractul prin care Camelia Fercu era detasata ca director la aceasta unitate de invatamant.

Decizia ISMB vine la o zi dupa ce ministrul Educatiei, Remus Pricopie, declara, in contextul anchetei de la scoala 10, ca fondul clasei poate exista doar ca initiativa a parintilor si este ilegal daca este gestionat de scoala, prin invatatoare, profesori sau director. Ministrul Educatiei a adaugat ca fondul clasei cerut si gestionat de reprezentanti ai scolii poate avea chiar si incadrare penala. 

Dosarul deschis pe numele invatatoarei de la scoala nr. 10 acuzata ca cerea cadouri de la parintii elevilor a fost trimis, miercuri, de procurori la Sectia 6 Politie, pentru continuarea cercetarilor, anchetatorii urmand sa stabileasca lista persoanelor care vor fi citate pentru audieri.

Surse din Politie au declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2 au trimis la Sectia 6 dosarul deschis pe numele invatatoarei Dana Blandu, dupa ce, in urma cu aproximativ o saptamana, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a depus plangere pe numele acesteia.

Potrivit surselor citate, politistii Biroului de Investigatii Criminale au primit de la Parchet inclusiv un CD cu imagini.

Anchetatorii care fac cercetari in acest caz pentru primire de foloase necuvenite, urmand sa stabileasca, impreuna cu procurorul de caz, lista persoanelor care vor fi citate pentru audieri.

De asemenea, vor fi stabilitate si alte detalii referitoare la ancheta, intre care si o descindere la sediul scolii nr. 10, de unde urmeaza sa fie ridicate mai multe documente, au precizat sursele citate.