DIRECTOAREA ICR Paris si-a dat DEMISIA

Directoarea ICR Paris, YVETTE FULICEA, si-a prezentat vineri DEMISIA, ca urmare a incidentului cu invitatiile pentru receptia ocazionata de vizita presedintelui KLAUS IOHANNIS la Paris.

“Doamna Yvette Fulicea si-a prezentat vineri, 13 februarie 2015, demisia din functia de director al Institutului Cultural Roman de la Paris. Demisia a fost acceptata de presedintele Institutului Cultural Roman”, se arata intr-un comunicat al ICR.

Marti, presedintele ICR, Lilian Zamfiroiu, a propus declansarea procedurii de revocare din functia de director al ICR de la Paris a lui YVETTE FULICEA.

Citeste si: DIRECTORUL ICR Paris, REVOCAT din functie

In urma aceluiasi incident, ministrul Afacerilor Externe, BOGDAN AURESCU, a dispus de urgenta incheierea misiunii permanente la Ambasada Romaniei din Franta a diplomatei responsabile de incident, precum si incetarea detasarii si a raporturilor de munca ale acesteia cu MAE.

Scriitorul Radu Portocala afirma, intr-o scrisoare adresata ambasadorului Romaniei la Paris, Bogdan Mazuru, ca e-mailul in care a primit invitatia la o receptie organizata cu ocazia vizitei presedintelui KLAUS IOHANNIS in Franta continea un fisier in care erau trecute numele celor invitati si diverse comentarii precum “indezirabil”, “scarbos” sau “vrea cu sotia”.

Citeste si: DIPLOMATUL responsabil de SCANDALUL INVITATIILOR de la Paris, pus pe LIBER