Director la CNCAN, RADU VIOREL GHEORGHE, retinut pentru LUARE de MITA

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au prins in flagrant pe RADU VIOREL GHEORGHE, directorul Directiei Supraveghere Utilizare Radiatii Ionizante din cadrul Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN), cand a primit MITA 2500 lei pentru ca in calitatea sa de director sa urgenteze emiterea unor autorizatii speciale unei persoane juridice, informeaza evz.

Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) reprezinta autoritatea nationala in domeniul reglementarii, autorizarii si al controlului activitatilor nucleare din Romania conform prevederilor Legii nr.111/1996. CNCAN este institutie publica de interes national, cu personalitate juridica si se afla in subordinea Primului Ministru.

CITESTE SI: DNA: ALINA BICA SI SERBAN POP, RETINUTI CA AU LUAT MITA PENTRU A CLASA UN DOSAR AL LUI HORIA SIMU. UPDATE

Directia condusa de RADU VIOREL GHEORGHE are in subordine serviciul de inspectie pe teren ce isi desfasoara activitatea pe intreg teritoriul Romaniei. Potrivit unor surse judiciare, directorul conditiona efectuarea inspectiilor pe teren de catre inspectorii aflati in subordinea sa, inspectii ce sunt obligatorii pentru emiterea autorizatiilor in domeniu, si urgentarea emiterii autorizatiilor in schimbul remiterii unor sume de bani cuprinse intre 2.000 lei si 5.000 lei.

CITESTE SI: NEPOT AL LUI GIGI BECALI, RETINUT PENTRU EVAZIUNE FISCALA SI SPALARE DE BANI

Sursa foto: realitatea