DIRECTOR MI-5: O grupare din Siria planifica “ATENTATE de mare AMPLOARE” in OCCIDENT

ANDREW PARKER, directorul MI5, serviciul britanic de informatii interne, a declarat joi ca o GRUPARE islamista EXTREMISTA din Siria planifica “ATENTATE de mare amploare” in Occident.

Exprimandu-se la Londra, a doua zi de la ATACUL SANGEROS comis la sediul din Paris al saptamanalului satiric francez CHARLIE HEBDO, ANDREW PARKER, directorul general al MI5, a evocat riscul unor atacuri care ar putea fi comise de combatanti care se intorc din Siria.

CITESTE SI: DEZVALUIRI DESPRE MESAJUL JE SUIS CHARLIE. CINE A INVENTAT CELEBRUL SLOGAN? 

Desi cea mai mare AMENINTARE vine din partea organizatiei STAT ISLAMIC, extremisti apartinand unor grupari afiliate AL-QAIDA reprezinta la randul lor un pericol, a declarat PARKER. “Ne confruntam cu comploturi mai complexe si mai ambitioase care urmeaza modul de abordare al (…) AL-QAIDA si al imitatorilor sai”, a spus el.

“Stim, spre exemplu, ca o grupare de teroristi fanatici Al-Qaida in Siria planifica atentate de mare amploare impotriva Occidentului”, a subliniat directorul MI5. “Desi noi si partenerii nostri lucram la capacitate maxima, stim ca nu putem totul”, a adaugat el.

CITESTE SI: Doi francezi care vroiau sa ajunga in Siria pentru a deveni membri ai grupului Stat Islamic, arestati in Ungaria 

In acest context, ANDREW PARKER si-a exprimat dorinta ca serviciile antiteroriste sa dispuna de puteri sporite pentru a identifica si supraveghea suspecti.

Sursa foto: bbc.co.uk